Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Focar de Covid-19 la un centru social din Cluj-Napoca. Aproape 90 de persoane sunt infectate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Focar de Covid-19 la un centru social din Cluj-Napoca, unde 87 de persoane - bătrâni internați, dar și angajați - au luat temutul virus.

Primele cazuri au apărut în urmă cu două săptămâni, după ce singurul medic al centrului a fost depistat pozitiv. Acesta a fost internat în spital, iar directorul instituţiei caută acum disperat alt doctor care să-i ajute pe vârstnici.

Mihai Moisescu, director DSP Cluj: „S-au făcut demersuri prin Colegiul Medicilor Cluj, prin Ordinul Asistenţilor Cluj de a găsi persoane voluntare care să se prezinte în această perioadă să ajute la supravegherea pacienţilor din căminul rezidenţial. Avem un medic de familie care se va prezenta astăzi şi va asigura supravegherea de cel puţin de două ori pe săptămână a acestora.”

Doisprezece asistenţi depistaţi cu noul virus, dar asimptomatici, au rămas în centru și continuă să-i îngrijească pe bătrânii infectaţi.

Până acum, patru persoane din rândul beneficiarilor au avut nevoie de asistență medicală de urgență și au fost transportate la spital, după ce starea lor s-a agravat.

Citește și
turcia coronavirus
Turcia va impune lockdown total timp de cinci zile. Când va începe

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult