Festival turcesc la Timişoara. Ce nisip se foloseşte de fapt pentru cea mai bună cafea
Your browser doesn't support HTML5 video.
Și, așa cum era de așteptat, oaspeții nu au dat înapoi și...și-au încărcat farfuriile. Prima ediție a festivalului se încheie duminică.
Bucătarii adunaţi în Parcul Rozelor din Timişoara au umplut tarabele cu bunătăţi, pe care le-au promovat cum au ştiut ei mai bine. Au fost ajutaţi şi de mirosul irezistibil al preparatelor turceşti.Şi pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, au dezvăluit şi câteva dintre reţete – de pildă, cea de ghiezdeme sau cea a cafelei la nisip, pentru care se foloseşte un nisip special.
La capitolul desert, baclavaua a fost vedetă.
Apoi, pofticioşii au fost invitaţi să guste din cafeaua tradiţională.
Din program nu au lipsit dansurile şi muzica.
Organizatorii spun că toţi banii adunaţi în cadrul festivalului vor fi donaţi către cauze nobile.