Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Eleva de 13 ani care a căzut de la etajul trei al unui colegiu din Cluj-Napoca a fost operată la coloana vertebrală

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fata de 13 ani care a căzut joi de la etajul trei al unui liceu din Cluj a fost operată la coloana vertebrală și este la Terapie Intensivă. Medicii o supraveghează îndeaproape, dar nu pot spune dacă ea va rămâne sau nu cu sechele.

Între timp, a fost deschis un dosar de vătămare corporală din culpă. Iar o anchetă internă școlară urmează să lămurească motivul pentru care fata a rămas singură în sala de clasă. Imediat după ce eleva de clasa a VIII-a căzut de la mai bine de zece metri înălțime, medicii au preluat-o și au decis să o transfere la Neurochirurgie. Impactul fusese atenuat de o copertină, dar chiar și așa, fata s-a lovit la coloană. Doru Danciu - purtător de cuvânt Spital Județean Cluj: „A fost evaluată și s-a intervenit în regim de urgență pentru cura chirurgicală a focarelor de fractură la coloana vertebrală. Postoperator, pacienta este stabilă. Rămâne internată pentru tratament de specialitate și monitorizare la Terapie Intesivă.” În tot acest timp, cei de la Inspectoratul Școlar au transmis că se gândesc inclusiv la măsuri prin care vor securiza geamurile în unitățile școalare. În momentul respectiv, eleva trebuia să fie împreună cu diriginta și colegii de clasă în drum spre un muzu, în cadrul programului "școala altfel". Prof. Marinela Marc - inspector general ISJ Cluj: Am sugerat ca ferestrele să fie blocate. Să se poată doar rabata. Precum în Anglia. A fost văzută de colegi și au anunțat diriginta.

Reporter: Trebuia să verifice doamna dirigintă clasa?

Prof. Marinela Marc: Vorbim de elevi de clasa a VIII-a. Aceștia cobor singuri. Nu cobor însoțiți cu profesoara ca în gimnaziu. În general, la clasele mai mari, ei ies singuri la punctul de întâlnire.” Specialiștii spun că mai ales în preajma unor examene decisive, cum este cel de Evaluare Națională pentru admiterea la liceu, adolescenții trec printr-un carusel de emoții și au nevoie de sprijin emoțional și înțelegere.

Dr. Alina Bizo, psiholog: „Alături de temperamentul copilului, alături de personalitatea copilului, de suportul social de care benefiiciază influențează emoțiile și comportamentele prin care acesta trece...” Reprezentanții Inspectoratului de Politie din Cluj ne-au transmis că nu pot preciza dacă în cadrul acestei anchetei este vizată și o persoană.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult