Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Efect neașteptat al pandemiei: Instituțiile statului au fost digitalizate. Oamenii pot plăti taxele online

Your browser doesn't support HTML5 video.

În tot răul, sunt şi părţi bune. Pandemia i-a forţat pe mulţi primari să digitalizeze, în sfârşit, serviciile din administraţie. Acum, în loc să stea la cozi şi să bată drumul de la un ghişeu la altul, oamenii pot plăti on line taxe şi impozite.

În unele locuri, şi răspunsurile autorităţilor pentru cetăţeni vin tot prin intermediul internetului.

Avize de mediu, certificate de urbanism sau indemnizaţii sunt documente pentru care orice român a făcut măcar un drum până la Primărie. În Timişoara, de exemplu, 35 de astfel de documente pot fi accesate acum online pe site-ul instituţiei.

Robert Kristof, city manager Primăria Timișoara: "Intră pe acea aplicaţie, pe platformă. Completează o cerere, o depune. Dacă totul este în ordine, primeşte tot online documentul solicitat."

La Primăria Ghiroda, tot din Timiş, documentele se trimit on-line. Nu toate răspunsurile vin însă la fel. Când este nevoie de semnătura fizică a funcţionarului se apelează la serviciile poştei.

Citește și
orban
La stat, ca la privat. Cum vrea Orban să schimbe administrația publică

Lavinia Rumega, localnica: Este foarte bine, mult mai uşor, mult mai puţin timp pierdut pe drumuri . Reporter: Înainte, de exemplu, cât timp pierdeaţi zilnic să veniţi la primărie? Reporter: Se pierde destul de mult timp, o oră, să zic poate două, pe zi.

Ionuț Stănușoiu, primarul comunei Ghiroda: "Am simţit ca mulţi oameni prefera varianta aceasta. Tocmai de aceea lucrăm la platforma informatică finală."

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult