Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Deszăpezirea trotuarelor, test pentru administrații. În Poiana Brașov multe trotuare arată mai rău decât pârtiile de schi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deszăpezirea trotuarelor, parcărilor și aleilor pietonale este un adevărat test pentru administrațiile orașelor, unde a nins abundent în ultimele zile.

În lipsa unor utilaje de mici dimensiuni, se lucrează mai ales la lopată - o muncă deloc uşoară, care ia foarte mult timp.

Legea îi obligă pe proprietari să facă singuri curat în faţa clădirilor, altfel amenzile sunt usturătoare.

În Poiana Brașov multe trotuare arată mai rău decât pârtiile de schi unde, măcar, zăpada e bătătorită.

Unul dintre cele mai intens circulate trotuare din Poiană Brașov n-a fost deloc deszăpezit. Nu e de mirare că turiștii sunt nevoiți să folosească șoseaua ca să se deplaseze.

Situația e ceva mai bună în oraș, unde, de 3 zile, 240 de angajați de la spatii verzi şi de la compania de deszăpezire muncesc de zor. Cu toate astea, n-au reuşit nici măcar centrul să-l cureţe ca la carte.

Ioan Precup, șef echipă firmă spații verzi: "Duminică și sâmbătă s-a lucrat la foc continuu. S-a dat toată zăpada și acum urmează spartul gheții care necesită o lucrarea mai amplă și foarte grea".

Legea îi obligă pe proprietari - persoane fizice sau juridice - să curețe singuri trotuarele din faţa imobilelor. Tot ei trebuie să îndepărteze şi țurțurii, și zăpada care riscă să cadă de pe acoperiș și să rănească trecătorii.

Pieton: "Dacă nu vine cineva să-i oblige, să-i forțeze, știți cum e conștiința e așa, la pământ".

Cuantumul amenzilor e stabilit de fiecare consiliu local, aşadar diferă de la un oraş la altul. Poliția locală este cea care ar trebui să verifice situaţia și să aplice amenda.

Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al primăriei Braşov: "Li se atrage atenția proprietarilor să facă acest lucru, nu sunt amendați într-o primă fază, dar, dacă nu dau curs solicitării poliției locale, atunci poliția îi amendează".

La rândul lor, primăriile au posibilitatea să sancționeze firmele de deszăpezire cu care au contract, dacă acestea din urmă nu își îndeplinesc obligațiile.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult