Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce simți nevoia să fumezi după ce bei alcool. Explicația științifică

Mulți oameni simt nevoia să fumeze imediat ce consumă o băutură alcoolică. Oamenii de știință au și o explicație pentru asta.

Conform unui studiu realizat de dr. John Dani și cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania, nicotina întărește conexiunile neuronale, notează Daily Star. 

„În comparație cu injecțiile cu substanță salină, nicotina întărește conexiunile neuronale, uneori până la 200%", a spus dr. John Dani, precizând că acest lucru stă la baza formării amintirilor.

Practic, dacă la un moment dat ai băut și ai fumat, în creier s-a format o amintire frumoasă. Daca bei, acel fragment din memorie îți va aminti de acel moment și vei simți nevoia să fumezi.

În al doilea rând, atât alcoolul, cât și nicotina stimulează dopamina în creier, ceea ce te face să te simți mai fericit. Și te poți gândi că împreună ți-ar oferi o stare și mai bună.

Dar se pare că acest lucru nu este real, conform studiilor făcute pe șobolani. S-a descoperit că șobolanii cărora li s-a administrat nicotină au consumat mai mult alcool, dar nu au înregistrat și o creștere a nivelului de dopamină.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult