Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum a trecut Cherecheș granița cu buletinul unui văr. Soția și mama lui ar fi plecat din țară - Surse

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a reușit să fugă din țară în Ungaria cu un taxi, chiar dacă era dat în consemn la frontieră.  

Au recunoscut-o șefii Poliției de Frontieră, care au dezvăluit că edilul i-a păcălit pentru că a folosit cartea de identitate a unui văr mai tânăr. Cei doi seamănă izbitor.

Agentul de la frontieră, care l-ar fi recunoscut pe Chereches, trebuie să dea socoteală pentru neglijență în fața șefilor. În schimb, Cătălin Cherecheș se alege cu un nou dosar penal.

Cătălin Cherecheș a plecat din țară la 7 și 49 de minute, prin punctul de frontieră de la Petea, înainte ca judecătorii Curții de Apel Cluj să îl condamne definitiv la 5 ani de închisoare.

10 ore mai târziu, când au fost analizate imaginile suprinse de camerele de supraveghere, a fost evident că primarul a trecut granița la vedere, într-un taxi de Satu Mare.

Citește și
catalin chereches
Avocatul lui Cherecheş, după ce edilul a fost dat în urmărire generală: Nu este o chestiune pozitivă dacă nu este de găsit

Chestor Victor Ștefan Ivașcu, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră: "Cele două persoane s-au legitimat cu cărți de identitate românești, dintre care una, cea a pasagerului, aparținea unei rude a numitului Cherecheș Cătălin, persoană care locuiește într-un stat din Europa".

”Nu avea bagaj, era speriat”

Actul de identitate i-ar aparține unui văr stabilit în Germania. Deși primarul este mai mare cu 9 ani, cei doi seamna bine. Astfel a reușit să îl păcălească pe agentul de la frontieră.

Inițial, Cherecheș i-a cerut ajutorul unui prieten care este taximetrist din Baia Mare ca să îl transporte cât mai aproape de frontieră. Bărbatul îi făcea din când în când comisioane. Fugarul i-a dat la plecare un bilet și bani.

"Nu l-am dus cu mașina personală, l-am dus cu mașina secretarei. Nu avea bagaj, avea o borsetă, o geacă și hanoracul, atâta tot. Era speriat. L-am dus în Satu Mare, am oprit într-o stație de taxi, a urcat într-un taxi și a plecat. N-am știut unde merge, totul s-a întâmplat spontan".

Mai departe, la Satu Mare, Cherecheș a tocmit un alt taximetrist, căruia i-a cerut să îl ducă în Ungaria. Și a reușit, deși avea interdicție de a părăsi România.

Chestor de poliție Florin Coman, șeful Inspectoratului de Poliție de Frontieră Sighetu Marmației: "Dacă a greșit, nu are scuză. Chiar dacă s-a întâmplat în ultimele zece minute de serviciu. Acel coleg a luat 12 ore și cu zece minute înainte de a ieși din tură s-a prezentat mașina la contol. Nu are scuză. Trebuia să fie atent, trebuia să facă identificarea".

Chestor Victor Ștefan Ivașcu, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră: "Doar norocul să aibă parte de neatenția unui coleg experimentat l-a făcut să părăsească teritoriul național".

”Nu i-am văzut de mult, nu știu ce să spun”

Isprava lui Cătălin Cherecheș are și consecințe. În timp ce agentul de la poliția de frontieră care a înregistrat performanța negativă va fi cercetat disciplinar de șefii săi, edilul condamnat se alege cu un nou doar penal pentru două acuzații.

Pe de o parte fals privind identatea, pe de alta, trecerea frauduloasă a frontierei pentru care ar putea primi o nouă condamnare de doi ani de închisoare.

Surse din anchetă spun că atât soția, cât și mama lui Cherecheș ar fi plecat din țară.

”Reporter: Când i-ați văzut ultima dată? Vecin: Nu i-am văzut demult, nu știu să vă spun. Eu stau în locul ăsta, aici stă un vecin".

În schimb, socrii lui Cherecheș care ar fi încercat să-l scape de condamnare mituind judecătoarea care se ocupa de caz rămân în arest preventiv.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult