Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coronavirusul nu e cel mai periculos. Sunt boli contagioase cu o mortalitate mult mai mare, spune un reprezentant OMS

Coronavirusul nu va fi cea mai mare provocare pe viitor, pentru că sunt boli contagioase cu o mortalitate mult mai mare, atrage atenția șeful programului de urgență al OMS.

 

 

Dr. Mark Ryan, șeful programului de urgență al OMS, spune că coronavirusul nu ar putea fi nici măcar „cel mai înspăimântător” în prezent, în condițiile în care a crescut îngrijorător numărul persoanelor spitalizate.

Noile boli „emergente” s-ar putea dovedi a avea rate de mortalitate mai mari decât Covid-19, a declarat într-un briefing online Dr. Ryan, citat de publicația Daily Star.

„Această pandemie a fost foarte severă, s-a răspândit în întreaga lume extrem de repede și a afectat fiecare colț al acestei planete - dar acesta nu este neapărat cel mai înspăimântător virus” a declarat Dr Ryan.

Acest virus este foarte transmisibil, ucide, și a separat atât de mulți oameni de cei dragi, însă rata de deces este destul de scăzută în comparație cu alte boli emergente. Este un semnal de alarmă, să învățăm acum cum să facem lucrurile mai bine. Pentru o mai bună cercetare, logistică, pregătire, guvernare, comunicare”. a mai spus medicul.

Citește și
Vaccinul anti-COVID trebuie făcut și de pacienții care au avut boala. Explicațiile medicilor
Vaccinul anti-Covid trebuie făcut și de pacienții care au avut boala. Explicațiile medicilor

„Trebuie să ne pregătim pentru ceva care ar putea fi și mai grav în viitor” a mai spus șeful programului de urgență al OMS.

Două noi mutații ale SARS-COV-2 au fost identificate luna aceasta dar și maimulte ar putea să apară pe viitor, a declarat dr. Maria Van Kerkhove, de la OMS.

„Știu că toată lumea este obosită și sătulă și vrea să se termine cât mai repede. Dar acest lucru ar trebui să ne împingă și mai departe, pentru a fi și mai hotărâți să punem capăt acestei pandemii” a adăugat ea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult