Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coloană de zeci de kilometri de camioane cu cereale, către Agigea. Majoritatea sunt din Ucraina

Your browser doesn't support HTML5 video.

O coloană de camioane încărcate cu cereale se întinde pe zeci de kilometri și așteaptă pe autostrada A2 să intre în Portul Agigea. Camionagii se plâng că stau în cabine și de 40 de ore și nu pot înainta.

Dacă la prânz coada de tiruri era de 20 de km, seara este şi mai mare. Ea începe de pe autostrada Soarelui, unde tirurile blochează banda de urgenţă, și continuă până în portul Constanta Sud-Agigea. Acolo, terminalele sunt blocate de alte tiruri care descarcă cereale. Sosesc tiruri din toată țara, dar cele mai multe sunt din Ucraina.

Pentru că nu au mai putut să încarce vapoarele la Reni și Izmail din cauza bombardamentelor, ucrainenii au ales varianta pe uscat, așa că în ultimele 12 ore au intrat în țară zeci de tiruri pline cu cereale. În plus, armatorilor le este teamă să tranziteze Marea Neagră, mai ales că pe 17 iulie a expirat acordul pentru exportul cerealelor încheiat intre Ucraina şi Rusia. Aglomerația este cauzată și de faptul că a fost furtună pe mare, iar porturile românești au fost închise.

Sunt șoferi care se află aici de mai bine de 40 de ore, timp în care nu au mișcat tirurile din loc. Nu mai au provizii, așa că apelează la trecători pentru o sticlă cu apă ori sandvişuri, iar coada se mărește de la o oră la alta.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult