Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coaliţia de guvernare a decis să prelungească cu trei luni măsura compensării preţului la carburanţi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Coaliția de guvernare a decis să mențină compensarea cu 50 de bani a prețului la carburanți pentru încă trei luni, de la 1 octombrie. Măsura se aplică atât în cazul motorinei, cât și al benzinei.

Decizia vine după ce, inițial, menținerea compensării se referea doar la motorină, la propunerea liderilor PNL. Argumentul oferit de liberali fiind acela că prețul benzinei a scăzut până la un nivel stabil, iar costurile pentru schema de compensare, din care 25 de bani sunt acoperiți de stat, iar restul de benzinării, ar putea fi suportate de stat doar pentru motorină.

Însă în coaliția de guvernare au fost discuții în legătură cu această propunere care nu ar fi fost justă pentru șoferii mașinilor pe benzină, așa că s-a decis compensarea pentru ambele tipuri de carburanți.

Impactul acestei măsuri asupra bugetului de stat este de 175.000.000 de lei pe lună. Compensarea cu 50 de bani a intrat în vigoare în luna iunie a acestui an, atunci când prețurile au explodat.

Între timp, cotația barilului de petrol pe piețele internaționale a scăzut, așa se explică și scăderea prețului la pompă. În prezent, un litru de benzină poate fi cumpărat și cu 6,88 lei.

Citește și
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii - 21
Averea Reginei Elisabeta. Bijuteriile Coroanei sunt transmise automat următorului monarh

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult