Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Chinezii au cerut ajutorul doljenilor în lupta cu coronavirusul. Ce le-au cerut să trimită

Chinezii au cerut sprijinul autorităților din Dolj în lupta cu coronavirusul. Președintele CJ Dolj Ion Prioteasa a dezvăluit o scrisoare primită de la Guangdong, în care chinezii solicită mesaje de încurajare din Oltenia, potrivit gds.ro.

Doljul și provincia Guangdong, care are o suprafață cât trei sferturi din România, sunt înfrățite de aproape 10 ani. Până acum, în Guangdong s-au înregistrat 1.332 de cazuri de coronavirus, iar 5 persoane au murit.

„Probabil aţi aflat deja de focarul coronavirus din Wuhan. Din data de 6 februarie, numărul total de cazuri depistate şi confirmate în China depăşeşte o cifră impresionantă.

Provincia Guangdong, ca centru de afaceri cu cea mai mare populaţie din China, are în prezent 1.018 cazuri confirmate. Facem tot posibilul pentru a lupta împotriva virusului. Credem cu tărie că vom câştiga această bătălie împreună cu prietenii noştri din jurul lumii. Vă scriem pentru a căuta sprijinul dumneavoastră, al judeţului nostru frate. Dorim să arătăm oamenilor din Guangdong că nu suntem singuri în lupta contra virusului.

Dacă conducătorul judeţului Dolj poate să trimită o urare pentru locuitorii din Guangdong, o scrisoare, un mesaj video, vom găsi canale pentru a le prezenta publicului din Guangdong, arătând astfel prietenia dumneavoastră, care ne va încuraja să câştigăm această luptă împotriva virusului“, este mesajul primit de CJ Dolj, potrivit lui Ion Prioteasa.

Citește și
Atac
Violențe în Ucraina. Autobuzele cu evacuații din Wuhan au fost atacate

După ce a dat citare mesajului, Prioteasa a anunțat că va trimite chinezilor o scrisoare în care să arate că oltenii sunt alături de ei. „Şi noi suntem consternaţi de ceea ce vedem la televizor“, a precizat președintele CJ Dolj.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult