Chinezii au cerut ajutorul doljenilor în lupta cu coronavirusul. Ce le-au cerut să trimită

22-02-2020 07:29


coronavirus

Chinezii au cerut sprijinul autorităților din Dolj în lupta cu coronavirusul. Președintele CJ Dolj Ion Prioteasa a dezvăluit o scrisoare primită de la Guangdong, în care chinezii solicită mesaje de încurajare din Oltenia, potrivit gds.ro.

Doljul și provincia Guangdong, care are o suprafață cât trei sferturi din România, sunt înfrățite de aproape 10 ani. Până acum, în Guangdong s-au înregistrat 1.332 de cazuri de coronavirus, iar 5 persoane au murit.

„Probabil aţi aflat deja de focarul coronavirus din Wuhan. Din data de 6 februarie, numărul total de cazuri depistate şi confirmate în China depăşeşte o cifră impresionantă.

Provincia Guangdong, ca centru de afaceri cu cea mai mare populaţie din China, are în prezent 1.018 cazuri confirmate. Facem tot posibilul pentru a lupta împotriva virusului. Credem cu tărie că vom câştiga această bătălie împreună cu prietenii noştri din jurul lumii. Vă scriem pentru a căuta sprijinul dumneavoastră, al judeţului nostru frate. Dorim să arătăm oamenilor din Guangdong că nu suntem singuri în lupta contra virusului.

Dacă conducătorul judeţului Dolj poate să trimită o urare pentru locuitorii din Guangdong, o scrisoare, un mesaj video, vom găsi canale pentru a le prezenta publicului din Guangdong, arătând astfel prietenia dumneavoastră, care ne va încuraja să câştigăm această luptă împotriva virusului“, este mesajul primit de CJ Dolj, potrivit lui Ion Prioteasa.

După ce a dat citare mesajului, Prioteasa a anunțat că va trimite chinezilor o scrisoare în care să arate că oltenii sunt alături de ei. „Şi noi suntem consternaţi de ceea ce vedem la televizor“, a precizat președintele CJ Dolj.

Sursa: gds.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO