Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cercetătorii au descoperit că o zonă a coronavirusului ar putea fi vulnerabilă la medicamente și vaccinuri

Oamenii de știință de la Scripps Research au anunțat, vineri, că au descoperit „călcâiul lui Ahile” al coronavirusului, în urma unui studiu care ar putea duce la obținerea unui vaccin.

Cercetătorii au folosit anticorpii unei persoane vindecate de SARS și au urmărit cum atacă și ucid virusul. Aceștia au observat că anticorpii se atașează și de o parte specifică a noului coronavirus, care ar putea fi vulneravilă la medicamente și la un posibil vaccin, potrivit The San Diego Union Tribune.

„Am observat că această zonă este de obicei ascunsă în interiorul virusului și este expusă doar când virusul își schimbă structura, cum se întâmplă în cazul infecțiilor naturale”, a explicat Meng Yuan, unul dintre cercetători.

Acum, cercetătorii caută pacienți care s-au vindecat de coronavirus și sunt dispuși să doneze sânge pentru recoltarea anticorpilor.

Descoperirea făcută de cercetătorii americani vine în contextul în care oamenii de știință din toată lumea încearcă de luni bune să creeze un vaccin sau un medicament care să pună capăt pandemiei, care a ucis peste 80.000 de oameni până acum.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult