Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce planuri are Ministrul Dezvoltării pentru casele românilor. Are ca model o măsură a guvernului maghiar

Inspirat de o măsură a guvernului maghiar, Cseke Attila intenționează să pună la dispoziţia familiilor interesate proiecte-tip pentru a facilita construirea unor case mai ieftine. Ministrul a oferit detalii.

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, s-a aflat azi într-o vizită la Budapesta. Într-un mesaj postat ulterior pe pagina lui de Facebook, Cseke Attila, a spus că o măsură a guvernului maghiar ar putea fi luată ca model pentru a ajuta familiile din România să își construiască locuințe mai ieftine.

„În Ungaria, o familie îşi poate construi o casă mai ieftin şi mai uşor, folosind proiectele tip puse la dispoziţia publicului de Guvern. Vom introduce această măsură şi în România, pentru că este o soluţie bună pentru familii”, a scris joi pe Facebook ministrul dezvoltării.

El s-a întâlnit la Budapesta, cu omologul său Lazar Janos, ministru al construcţiilor şi transportului, cu care a avut o discuție pe care a numit-o „profesională şi utilă”.

Citește și
Cseke Attila, Kelemen Hunor
Ministrul Dezvoltării Cseke Attila: Am semnat aproape 100 de contracte de peste 1 miliard de lei prin Programul Saligny

„Am vorbit despre simplificarea şi eficientizarea proceselor din domeniul construcţiilor, necesitatea investiţiilor în infrastructura mare şi coordonarea construirii pistelor cicloturistice astfel încât acestea să se întâlnească la graniţă”, a menţionat Cseke Attila.

„Intenţionez să continui această cooperare între cele două ministere”, spune el.

Pe de altă parte, și ministrul român i-a oferit omologului maghiar ajutorul României pentru soluţii la scumpirea materialelor de construcţie.

„Ambele state au sisteme şi modele care funcţionează bine şi care pot fi implementate şi de către ţara vecină. România a fost printre primele state membre ale Uniunii Europene care a găsit o soluţie la scumpirea materialelor de construcţie şi am oferit ajutorul nostru Ungariei”, a scris Cseke Attila pe Facebook.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult