Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cazul deceselor suspecte de la Spitalul Pantelimon. Noi audieri au loc joi. Cinci martori, chemaţi în faţa anchetatorilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Poliţiştii şi procurorii bucureşteni fac, joi dimineaţă, noi audieri în dosarul morţilor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, unde 17 pacienţi internaţi la ATI au murit în doar patru zile.  

Cinci persoane, care au calitatea de martor în dosarul în care este anchetată moartea a 17 pacienţi ai Spitalului Sfântul Pantelimon din Bucureşti sunt aşteptate la audieri, joi dimineaţă.

Cele cinci persoane sunt audiate la Serviciul Omoruri, începând cu ora 8:30.

Miercuri după-amiază, o asistentă din Spitalului Sfântul Pantelimon, condusă la audieri ca martor, pe bază de mandat, a fost reţinută sub acuzaţia de mărturie mincinoasă.

Potrivit unor surse din anchetă, asistenta ar fi negat că știe ce s-a întâmplat în secția ATI, deși fusese de serviciu în acea perioadă. Ar fi fost dată de gol de mărturiile unor colegi, iar acum s-a ales cu o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Citește și
suicid cora
Tentativă de suicid lângă Carrefour Pantelimon, în București. Un bărbat a amenințat că se va arunca de la etajul unei parcări

Femeia fusese audiată şi anterior în dosar şi declarase că nu are cunoştinţă despre modul în care pacienţilor li de administra noradrenalina, un neurotransmiţător utilizat pentru creşterea sau menţinerea tensiunii arteriale, foarte important pentru pacienţii supuşi unor intervenţii chirurgicale.

În cursul zilei de joi, procurorul de caz va stabili dacă va cere mandat de arestare pe numele asistentei sau dacă impune o altă măsură preventivă în privinţa acesteia.

Dosarul a fost deschis după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat de un angajat al Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Bucureşti în 11 aprilie, cu privire la faptul că, ”în perioada 4-7 aprilie 2024, în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului ar fi decedat cca. 20 de pacienţi, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină”.

Ancheta a arătat că în perioada indicată de reclamant 17 pacienţi au murit în acest spital, la ATI.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult