Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Campionatul Mondial de Esports, la Iași, cu premii de 500.000 de dolari. Ce joacă profesioniștii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Se încinge lupta la Iași, unde peste 500 de jucători profesioniști au intrat de sâmbătă în competiție, în cadrul Campionatului Mondial de Esports.

Festivalul internațional de gaming, care poartă numele de Digital Throne, ține 10 zile și reunește tineri din peste 100 de țări.

Sala Polivalentă din Iași a reunit ieri cei mai buni jucători de CS:GO și Tekken 7. Startul competiției s-a dat la prânz, și sute de tineri de pe aproape toate continentele au intrat în joc. Unii au în spate mii de ore de antrenament. Mulți și trăiesc acum din ceea ce era la început doar un hobby.

Augustin Romero, jucător Argentina: „Este o atmosferă foarte frumoasă, oamenii respiră esports, sunt încântat să fiu aici. Este bine că poți lucra de acasă, poți avea programul cum îți place, poți să te odihnești când vrei."

Garik Galoyan, jucător Armenia: „Joc din 2018. Este o pasiune care s-a transformat într-un job, jucam după cursuri și apoi am început să particip la turnee."

Citește și
jocuri video
Sute de mii de gameri sunt așteptați la cel mai mare târg de jocuri video din lume, la Koln. Jumătate din nemți se joacă

Competițiile sunt transmise în direct, pe conturi de pe platforme ale Federației Internaționale de Esports. De mâine, în curtea Palas, încep și jocurile cu public.

Sinan Fieshchanov, reprezentat al Federației Internaționale de Esports: „Aici se joacă CS:GO, Tekken și Dota, acestea sunt competițiile care au loc acum. Practic, aici sunt cei mai buni jucători, toate țările care au venit aici speră să fie încoronate drept campionii lumii."

Cristian Nistor, manager proiect: „E un program back to back de la 10 dimineața la 10 seara, e posibil să se extindă, în funcție de victorii și de durata meciurilor, urmează un program în care pasionații vor putea urmări jocuri pentru toate categoriile și toate gusturile."

La final, câștigătorii vor fi recompensați cu premiile în valoare totală de 500.000 de dolari.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult