Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bogdan Aurescu: Nu trebuie să ne temem de amenințările propagandei ruse. E parte din războiul hibrid

Your browser doesn't support HTML5 video.

Amenințările formulate aproape zilnic de propaganda rusă sunt doar elemente ale războiului hibrid al Kremlinului, pe care trebuie să le privim cu multă rezervă, consideră Bogdan Aurescu.

Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, într-un interviu cu corespondentul Știrilor PRO TV Cosmin Stan. Interviul integral poate fi urmărit în video de mai sus.

“E doar război hibrid”

Bogdan Aurescu, ministru de Externe: „Noi trebuie să fim foarte conștienți de faptul că România este stat membru al Alianței Nord-Atlantice, așa-numita clauză a mușchetarilor, toți pentru unul și unul pentru toți, acoperă pe deplin România și teritoriul României ți toți cetațenii săi și prin urmare nu există niciun fel de motiv ca cetățenii români să aibă un sentiment de frică, de teamă, de neliniște, în ceea ce privește securitatea României, oricare ar fi aceste elemente de propagandă pe care le vedem în fiecare zi, uneori cu mai multă intensitate, alterori cu mai puțină intensitate. Ele nu reprezintă altceva decât o parte a războiului hibrid pe care Federația Rusă l-a declanșat atunci când a început să planifice (invazia), deci chiar înainte de declanșarea efectivă a războiului, și care s-au intensificat după ce războiul din Ucraina a fost declanșat”.

“Războiul din Ucraina nu este doar despre securitatea Ucrainei”, a spus Aurescu. El este de părere că Rusia nu urmărește doar controlul Ucrainei , operațiune care “nu a ieșit conform planului”, ci urmărește “să modifice parametrii de securitate la nivel european și euroatlantic”.

Șeful diplomației de la București a cerut românilor să privească “cu foarte multă rezervă” amenințările Rusiei și să înțeleagă că ele nu reprezintă nimic altceva decât ‘încercări de manipulare a opiniei publice și, deci, a decidențillor din statele membre NATO”.

Citește și
Garry Kasparov
Garry Kasparov crede că Ucraina va câștiga războiul: „Viața lui Putin va fi atunci în mare pericol”
Propaganda rusă își turează motoarele

În ultimele săptămâni, mass-media ruse și-au intensificat propaganda anti-occidentală, lansând teme care sugerează că Rusia e gata să se implice într-un război nuclear cu țările NATO.

Conform unor experți citați de Newsweek, aceste amenințări au atât rolul de a avertiza Occidentul, cât și de a-i pregăti pe cetățenii ruși în cazul în care ar izbucni un conflict total cu Alianța Nord-Atlantică.

Majoritatea analiștilor si a factorilor de decizie occidentali sunt însă de părere că este vorba doar de retorică de “uz intern” a Kremlinului, și că amenințările nu trebuie luate în serios. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult