Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Băiețelul de 3 ani aruncat de mamă de la etaj împreună cu fratele lui a început să vorbească. Care au fost primele cuvinte

Băiețelul de 3 ani din Botoșani care și-a revenit miraculos din comă, după ce a fost aruncat de propria mamă de la etaj, împreună cu frățiorul lui, a început dintr-odată să vorbească. Primele sale cuvinte au fost ”tata” și ”papa”.  

Băiețelul Gabriel, care și-a revenit miraculos din comă chiar în ziua în care a împlinit 3 ani, a început dintr-odată să vorbească, iar primele sale cuvinte au fost ”tata” și ”papa”, a dezvăluit tatăl copilului pentru Monitorul de Botoșani.

Situația este cu atât mai emoționantă, cu cât tatăl copilului se pregătea să semneze deconectarea micuțului de la aparate, pentru că nimeni nu-i mai dădea nicio șansă de supraviețuire.

”Este o veste foarte bună. Eu am stat internat cu câteva zile. Dintr-odată, a început să vorbească. Prima dată a spus ”papa” și ”tata”. Acum mănâncă, încă nu știu când va ieși din spital, recuperarea va dura foarte mult”, a spus tatăl lui Gabriel.

Medic: ”Acest copil ne-a demonstrat că există speranță și energie acolo unde nu avem noi o speranță”

Citește și
Alexandra
Familia Alexandrei, gravida moartă în maternitatea din Botoșani, cere daune de șapte milioane de euro de la spital și medici

”Starea pacientului este acum ameliorată. Este derivat, respiră singur, nu este ventilat mecanic, stabil hemodinamic, reacționează la stimuli. Verbalizează câteva cuvinte cu tatăl. Tatăl a fost emoționat pentru că copilul i-a cerut mâncare, a spus papa, ceea ce înseamnă un pas înainte. Este o bucurie pentru că noi trăim acest moment în care acest copil începe recuperarea. Va fi transferat către centrul de recuperare neuromotorie din București.

Sperăm să aibă o evoluție favorabilă în continuare și să se recupereze dacă nu 100 la sută, măcar 90 la sută. Medicii au fost rezervați în prognostic pentru că traumatismul a fost extrem de sever cu cădere de la înălțime. Dar având în vedere că în fiecare zi copiii noștri ne surprind și au puterea să învingă orice durere și orice prognostic rezervat, acest copil ne-a demonstrat că există speranță și energie acolo unde nu avem noi o speranță”, a spus Alina Belu, managerul Spitalului Sf. Maria din Iași.

O tânără de 32 de ani și-a aruncat cei doi copii mici de la etajul unui hostel din Botoșțani, în noaptea de 21 spre 22 august. Băiețelul cel mic a murit pe loc, iar cel mai mare a ajuns în stare atât de gravă la spital, încât nimeni nu-i mai dădea vreo șansă de supraviețuire.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult