Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Azil din Pipera, controlat de autorități. Se verifică dacă se respectă normele sanitare, dar și autorizațiile de funcționare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Controalele autorităților în azilele de vârstnici au continuat și vineri. Poliția și inspectorii au verificat dacă se respectă normele sanitare, dar și autorizațiile de funcționare din centre. Un astfel de control a avut loc la un centru din Pipera.

La centrul de îngrijire a vârstnicilor "Sfânta Maria", pe bulevardul Pipera, în Voluntari, comuna în care a explodat povestea azilelor groazei, mai multe echipaje de poliție, pompieri și reprezentanți ai altor instituții au demarat controale, în cursul dimineții.

Controlul a fost inițiat de prefectura județului Ilfov.

La o astfel de acțiune, este obligatoriu să participe reprezentanți ai poliției, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Protecția Consumatorului. În jur de ora 10:00, au ajuns aici șase mașini ale autorităților. Inspectorii și polițiștii au verificat căminul atât din punct de vedere al siguranței clădirii, dar și condițiile de igiena și autorizațiile de funcționare.

Până în acest moment, autoritățile nu au declarat dacă au găsit sau nu nereguli în azilul din Pipera, însă verificările au durat și pe parcursul după-amiezii.

Citește și
batran azil
Cel puțin 21 de bătrâni dintr-un azil al groazei din Voluntari au murit într-un an. Erau trecuți într-un ”caiet de prezență”

De la începutul scandalului căminelor în care bătrânii erau bătuți și înfometați, au fost verificate 1.037 de centre rezidențiale pentru persoane vârstnice, minori și persoane cu dizabilități și s-a descoperit că 24 funcționau ilegal, fară autorizație.

Totodată, au fost date aproape 4.000 de amnezi în valoare de 10 milioane de lei.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult