Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Au plecat să culeagă ciuperci pe munte fără telefoane smart și li s-a făcut rău. Ce au pățit doi bărbați din Maramureș

Doi bărbaţi din Sighetu Marmaţiei aflaţi la cules de ciuperci pe versantul Solovan au fost dificil de reperat, pentru că n-au deţinut telefoane smart, a informat vineri directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

"Apelul de urgenţă iniţiat de o persoană de 63 ani ne-a anunţat despre faptul că prietenul lui, un bărbat de 66 ani cu care se afla la cules ciuperci, se simte rău, fiind bolnav cardiac şi are nevoie de ajutor de urgenţă. (...) În sprijin se deplasează la caz o echipă a Salvamont Maramureş. Echipa este cu Ambulanţa montană Salvamont, autospeciala dotată cu toate echipamentele pentru intervenţii specifice, în dotare fiind inclusiv defibrilator, monitor funcţii vitale, oxigen, aspirator secreţii şi robot compresii toracice", a spus Dan Benga.

Directorul Salvamont a precizat că cele două persoane au fost dificil de găsit pentru că nu aveau telefoane smart, ochelarii pentru a citi mesajele trimise de salvatori şi n-au putut indica locul sau repere unde s-ar afla.

"Cele două persoane în vârstă au fost găsite. Li se acordă primul ajutor, bărbatul de 66 ani fiind suspect de avc, iar ulterior bărbatul cu probleme medicale va fi coborât cu Ambulanţa Salvamont până la drumul principal de unde va fi preluat de echipajul medical care va veni în sprijin", a precizat Benga.

Conform acestuia, în zona montană accesul este extrem de dificil, fiind noroi mare şi urme de tractor care nu permit deplasarea facilă.

Citește și
Energie
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult