Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă la Spitalul Județean din Brașov după dispariția a zece fiole de fentanil. DIICOT anchetează cazul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este anchetă la Spitalul Județean din Brașov, după ce zece fiole de fentanil au dispărut de la secția de Terapie Intensivă.

Medicamentul, de 100 de ori mai puternic decât morfina, are efect letal dacă este administrat necorespunzător, și este foarte căutat de dependenții de droguri.

DIICOT anchetează cazul. Polițiștii au făcut verificări în ATI și mai multe persoane vor fi audiate în zilele următoare.

Reprezentanții Spitalului Județean Brașov au confirmat dispariția fiolelor de fentanil, dar nu au oferit mai multe informații decocamdată.

Potrivit unor surse din anchetă, dispariția celor zece fiole a fost observată de către șefa secției de Terapie Intensivă, care nu ar fi anunțat, însă, conducerea spitalului, la momentul respectiv. Un alt medic a rupt tăcerea și a sunat la poliție.

Citește și
spitalul judetean pitesti
Cantități mari de fentanil, furate din farmacia Spitalului Județean Pitești. Medicamentul poate avea efect letal

Acum se fac cercetări pentru a se stabili când și cum au fost sustrase fiolele și de ce nu a fost sesizat imediat incidentul.

Fentanilul este un opioid folosit în terapia durerii și pentru anestezie. Pe de altă parte, medicamentul este foarte căutat de dependenții de droguri, pentru că are efecte mai puternice decât heroina.

În Statele Unite, fentanilul a devenit cauza principală a deceselor survenite în urma unei supradoze.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult