Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ambasadorul SUA anunță construcția unei autostrăzi și a unei căi ferate între Constanța și Gdansk

România și Polonia ar urma să fie unite de o autostradă și o cale ferată, a anunțat ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman.

Investiția de 8 miliarde de dolari anunțată de SUA în România, pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, nu este singurul proiect major avut în vedere de americani pentru țara noastră.

Ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, a vorbit la semnarea acordului inter-guvernamental dintre SUA și România, care a avut loc vineri la Washington, despre realizarea unei autostrăzi și a unei căi ferate care să lege Marea Neagră de Marea Baltică.

”Un beneficiu uriaș pentru economiile României și Poloniei”

”Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi și căi ferate, care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaș pentru economiile României și Poloniei, dar și pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”, a declara Zuckerman, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Ambasadei SUA la București.

Citește și
Ambasadorul SUA laudă ”curajul” lui Ciolacu ”de a recunoaște că una dintre organizațiile PSD a fost infiltrată de infractori”
Ambasadorul SUA laudă ”curajul” lui Ciolacu ”de a recunoaște că una dintre organizațiile PSD a fost infiltrată de infractori”

Oficialul nu a oferit mai multe detalii, dar proiectul ar putea beneficia de o finanțare cel puțin la fel de mare precum cea care vizează reactoarele nucleare 3 și 4 de la Cernavodă, data fiind amploarea unui asemenea program.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult