Zuckerman: ”România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare”. Ce spune Trump despre țara noastră

Ultima actualizare: 01-08-2020 16:20
Zuckerman: ”România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare”. Ce spune Trump despre țara noastră
Inquam/ Octav Ganea

”România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare”, a anunțat ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman. Înaltul oficial a declarat că președintele Trump recunoaște că ”Statele Unite nu au un prieten mai bun decât România”.

 

”Sunt sigur că mulți dintre voi ați auzit recent că România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare. România este aliat cheie în această politică strategică. Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influență malignă. România este unul dintre pilonii și partenerii vitali din strategia de apărare a Statelor Unite și a NATO. România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea și securitatea granițelor sale”, a declarat ambasadorul SUA vineri seara, la Consiliul din România al Ligii Navale a Statelor Unite, care a avut loc la Eforie Nord.

Zuckerman a mai spus că ”România nu are un prieten mai bun decât Statele Unite. Președintele Trump și cu mine recunoaștem că Statele Unite nu au un prieten mai bun decât România”, într-un discurs postat sâmbătă pe site-ul Ambasadei SUA la București.

”România este gazdă a unei prezențe rotaționale de aproape 1,000 de soldați americani și a amplasamentului sistemului Aegis Ashore la Deveselu, un element cheie al sistemului de apărare al Europei. Prețuim foarte mult parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite, precum și importanța Alianței NATO. Suntem mândri să fim prezenți în regiunea Mării Negre ca parte a angajamentului nostru pentru pace, securitate și prosperitate în regiune și nu numai”, a mai afirmat Zuckerman.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO