Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Agent de la Spitalul Penitenciar Rahova, prins când lua mită 12.000 € de la un clan interlop

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un agent de poliție în vârstă de 25 de ani, de la Spitalul Penitenciar Rahova, a fost arestat după ce a fost prins în timp ce lua mită de la rudele unui deținut.

Bărbatul a primit 12.000 de euro de la doi membri ai unui clan interlop ca să introducă în pușcăria Rahova trei telefoane mobile și 50 de grame de droguri. Însă cei doi l-au denunțat pe agent.

Agentul Adrian Antonio Bulearca le-ar fi promis unor membri ai clanului interlop Gruia că îi va ajuta să introducă în Penitenciarul Rahova 50 de grame de droguri şi trei telefoane mobile. Bunurile urmau să ajungă la unul dintre deţinuţi, în schimbul a 12.000 de euro şi 1.200 de lei.

Cei doi s-au răzgândit la câteva zile de la înţelegere şi l-au denunţat la DNA pe agent pentru corupţie. Indivizii - un bărbat şi o femeie - l-ar fi înregistrat pe angajatul Penitenciarului Rahova chiar în timp ce pretindea respectiva suma de bani. Acesta le-ar fi cerut inclusiv să nu vorbească la telefon, ca să nu fie interceptaţi şi să folosească, mai degrabă, aplicaţia Whatsapp.

Membrii grupării au fost cercetaţi în 2018 pentru trafic de droguri, prostituţie şi punerea în circulaţie a peste 490 de bancnote false.

Citește și
Liviu Dragnea ”are dureri mari”. Ce mesaj transmite fostul lider PSD din închisoare
Liviu Dragnea ”are dureri mari”. Ce mesaj transmite fostul lider PSD din închisoare

Flagrantul a fost organizat în parcarea unui supermarket din cartierul Militari.

Livia Săplecan, purtător de cuvânt al DNA: "Persoana respectivă a fost surprinsă în timp ce lua 12.000 de euro, cele trei telefoane şi un plic conţinând o substanţă albă de la cele două persoane, martori în dosar. Cele două persoane erau rude ale unei persoane care se afla în stare de deţinere la penitenciarul Rahova."

Reprezentanţii Spitalului Penitenciar Rahova condamnă gestul agentului de 25 de ani.

Laura Costache, purtător de cuvânt Penitenciar Spital Rahova: "Este angajatul nostru, aşa este. Vreau doar să precizez că avem toleranta zero faţă de astfel de situaţii şi ne dezicem de orice activitate sau acţiune care contravine legilor."

Potrivit declaraţiei de avere, agentul primea un salariu lunar de 3.000 de lei. (adică aproximativ 37.000 anual) Era membru de sindicat şi făcuse un împrumut bancar pe care l-a achitat anul trecut. Dar nu banii puţini l-ar fi făcut să accepte mită, spun colegii săi.

Florin Stoica, secretar general Sindicatul Lucrătorilor din Penitenciare: "Sunt uşor de abordat în discuţii cu deţinuţii, află multe secrete despre ei şi ştiu să speculeze în favoarea lor. Din păcate, tinereţea, lipsa de experienţă a dus aici."

Deşi puţine, astfel de situaţii în care deţinuţii primesc pachete periculoase din exterior au existat şi în trecut. Cele mai râvnite sunt telefoanele mobile. Anul trecut, de exemplu, un comisar de la Penitenciarul Tulcea a fost acuzat de mită după ce ar fi adus în închisoare mai multe telefoane mobile şi alcool pentru un deţinut condamnat pentru omor.

Florin Stoica: "Drogurile se pot introduce foarte uşor în penitenciar pentru că sistemul de detectare, ca şi pe aeroporturi, nu detectează drogurile ci doar obiectele interzise. Toate telefoanele sunt detectabile, dar mai greu detectabile sunt cele care au foarte mult plastic în ele şi nu au metal. Mai sunt rudele deţinuţilor care încearcă - doar încearcă - să arunce peste gard obiecte interzise cu undiţă cu drone."

Agentul este cercetat acum pentru luare de mită şi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult