Alertă la penitenciarele Rahova și Jilava. Un deținut este infectat cu coronavirus

Ultima actualizare: 26-09-2020 12:44
Penitenciarul Rahova

Un deținut care a trecut prin două închisori a fost testat pozitiv cu coronavirus. Măsuri speciale au fost luate atât la Penitenciarul Bucureşti-Rahova cât și la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava.

Bărbatul fusese încarcerat marţi la Penitenciarul Bucureşti-Rahova şi transferat o zi mai târziu la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava. Înainte de a ajunge în penitenciar, el intrase în contact cu o persoană infectată.

„O persoană privată de libertate nou-depusă, în data de 22.09.2020, la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, şi ulterior transferată, în data de 23.09.2020, la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, fost confirmată pozitiv COVID-19 la o primă testare. Transferarea în vederea testării specifice a survenit urmare identificării deţinutului drept contact, anterior depunerii în penitenciar, al unei persoane confirmate pozitiv”, a transmis Administraţia Naţională a Penitenciarelor, potrivit news.ro.

Rezultatul iniţial pozitiv la SARS-COV-2 va fi urmat, conform metodologiei, de o retestare, pentru confirmare, arată sursa citată. Reprezentanții ANP susțin însă că nu a existat pericol de infectare a personalului și celorlalți deținuți

„Subliniem că procedura de încarcerare şi activităţile derulate în intervalul 22-23.09.2020, la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, au respectat normele impuse de actualul context epidemiologic şi au presupus purtarea echipamentului de protecţie şi menţinerea distanţei de siguranţă. Preventiv, în conformitate cu prevederile Planului de măsuri stabilit pentru sistemul penitenciar, la nivelul unităţii de detenţie se asigură monitorizarea medicală a persoanelor custodiate, nefiind identificată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul acestora”, a precizat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO