Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Accident grav în Gara Ilva Mică. O locomotivă a lovit violent un tren de călători. VIDEO cu impactul

O femeie conductor de tren a ajuns marți la spital, după ce o locomotivă a lovit violent un tren de pesageri, în Gara Ilva Mică. CFR Călători a transmis că, la acel moment, în tren nu se afla nicio persoană.  

Un accident s-a produs marți în Gara Ilva Mică din județul Bistrița-Năsăud, când, la manevra de rebrusare a unui tren operat de SNTFC CFR Călători, locomotiva a lovit violent vagoanele, iar o ceferistă a ajuns la spital, scrie Club Feroviar.

Potrivit sursei citate, la manevra de rebrusare a trenului 5701 de pe ruta Suceava-Ilva Mică, efectuată cu locomotiva EA 465 aparținând Depoului Suceava, cu un mecanic de la același depou, a avut loc o tamponare violentă.

În urma tamponării, conductorul de tren de sex feminin a fost accidentată, fiind transportată la spital.

Directorul Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER), a confirmat producerea accidentului din stația CF Ilva Mică.

Citește și
accident tren
Accident feroviar în apropiere de Gara Huedin. Un bărbat lovit de tren, transportat la spital | FOTO

”A avut loc o tamponare la manevră, drept pentru care cei de la CNCF CFR SA și SNTFC CFR Călători SA vor trebui să facă o comisie care să investigheze accidentul. Din informațiile pe care le am până în momentul de față, conductoarea de tren a plecat pe picioarele ei la ambulanță. Trebuie văzut care sunt pagubele produse”, a spus șeful AGIFER.

Nu erau călători în tren, în momentul impactului 

În avizarea accidentului de către SNTFC CFR Călători se precizează că ”nu sunt avarii la locomotivă și vagoane”, însă în filmare se vede că tamponarea a fost violentă, așa că este posibil să fie daune.

CFR Călători a confirmat sec accidentul, fără alte detalii.

”Astăzi, 31 octombrie 2023, în stația Ilva Mică, la rebrusarea locomotivei garniturii trenului R 5701 pentru formarea trenului Regio 5704, s-a produs tamponarea garniturii. În urma impactului, conductoarea trenului care se afla în garnitură s-a accidentat, fiind apelat serviciul 112.

Facem mențiunea că în trenul R 5701 Suceava – Ilva Mică nu se aflau călători, iar trenul Regio 5704 are plecarea din stația Ilva Mică conform graficului de circulație, la ora 13:00”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult