Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avocatul care și-ar fi aruncat iubita gravidă de la etajul șase va fi judecat pentru omor. Ce au stabilit profilerii

Avocatul care și-ar fi aruncat de la etaj iubita gravidă va fi judecat pentru omor. Procurorii au dispus trimiterea în judecată a avocatului ieșean Sebastian Felecanu, după finalizarea rechizitoriului, remis instanței de judecată.

Sebastian Felecanu a fost trimis în judecată, pe data de 19 septembrie 2022, pentru omor calificat. Avocatul ieșean se află în arest în acest moment, chiar dacă a depus mai multe cereri pentru eliberare, întrucât magistrații le-au respins de fiecare dată, relatează BZI.

Acum un an, avocata Monica Cioată a căzut de la etajul șase al unui bloc din zona Târgu Cucu. Anchetatorii au luat în calcul inițial ipoteza sinuciderii, dar ulterior, datele de la fața locului au contrazis această teorie, mergând către o crimă.

Principalul suspect, judecat acum, este avocatul Sebastian Felecanu, iubitul femeii.

După expertize care au durat aproape un an, la care au participat experți criminaliști de la Iași și București, anchetatorii au strâns dovezi incriminatoare la adresa avocatului.

Citește și
police do not cross
Descoperire terifiantă. Mamă și copil găsiți morți, în casă. Ar fi vorba despre o crimă urmată de o sinucidere

De altfel, surse judiciare afirmă că una dintre expertize, cea efectuată în cadrul Laboratorului Interjudețean de Expertize Criminalistice (LIEC), arată că a fost exclusă sinuciderea şi că femeia de 26 de ani a fost împinsă.

Profilele psihologice

În plus, anchetatorii au solicitat întocmirea unor profiluri psihologice atât în ceea ce îl priveşte pe avocatul Sebastian Felecanu, cât şi în ce o priveşte pe victimă, Monica Cioată. Sursele judiciare amintite mai afirmă că expertiza tip analiză comportamentală şi criminal profiling a exclus orice suspiciune în ceea ce priveşte un potenţial suicid din partea tinerei, Monica Cioată, ca profil psihologic.

Aceleaşi surse arată că analiza efectuată la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a relevat faptul că, în cazul avocatului Sebastian Felecanu, în ceea ce priveşte variantele de apărare privind modalitatea de cădere a victimei, s-a stabilit că acesta nu ar fi fost sincer în declarații.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult