Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cannes 2018. Juriul a făcut senzaţie pe covorul roşu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Juriul de la Cannes este dominat de femei, iar reprezentantele sexului frumos trebuie să facă față mereu provocării vestimentare.

 Cate Blanchett, "juratul- șef", a ridicat ștacheta încă de la început. Și joi seară a făcut senzație, într-o rochie flamboaiantă, la prezentarea unui film polonez aflat în competiția pentru Palme D'Or.

La premiera filmului polonez "Războiul rece", Cate Blanchett a apărut într-o spectaculoasă rochie cu imprimeuri florale - colorate, dar şi în alb-negru. Ţinuta flamboaiantă a fost completată de pantofi argintii, cu toc.

Actriţa australiană nu deţine, însă, monopolul frumuseţii şi elegantei într-un juriu cu patru prezente feminine. Franţuzoaica Lea Seydoux, într-o rochie mini, strălucitoare şi cu decolteu generos, a fost fotografiată - şi ea - îndelung pe covorul roşu.

Cele două reprezentante ale juriului l-au salutat afectuos pe directorul festivalului, Thierry Fremaux. Apoi, a intrat în scena distribuţia filmului regizat de polonezul Paweł Pawlikowski, care în 2015 obţinea Oscarul pentru film străin cu "Ida".

Citește și
cannes 2018
Cannes 2018. O premieră a festivalului constă în juriul majoritar feminin

Acum, la Cannes, a fost nominalizat la "Palme D'Or" - cu o poveste complicată de dragoste, în Polonia anilor '50, cu personaje încă bântuite de atrocităţile Războiului Mondial, dar care simt ameninţarea Războiului Rece, noua ordine pe continent după ce Estul a fost hărăzit comunismului de sorginte sovietică.

Regizorul francez Christophe Honore a revenit pe Croazetă cu 'Sorry Angel', o poveste despre iubire, prietenie, arta, sub spectrul sumbru al maladiei SIDA, la începutul anilor 90. Personajele principale sunt un scriitor de 35 de ani, infectat cu HIV şi un student de 22 de ani.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult