Modifica setarile cookie
Toate categoriile

96% dintre tinerii din Uniunea Europeană folosesc internetul zilnic

În 2022, 96% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-29 de ani din Uniunea Europeană au declarat că folosesc internetul în fiecare zi. În schimb, 84% din populația adultă a făcut acest lucru, arată un studiu Eurostat.

Cele mai mici cote ale utilizării internetului în rândul tinerilor au fost înregistrate în Italia și în Bulgaria, cu 94%, iar cele mai mari, la 100%, în Irlanda și 99% în șapte state membre UE: Malta, Luxemburg, Portugalia, Cehia, Lituania, Slovenia și Letonia.

În timp ce tinerii au raportat cote foarte mari de utilizare zilnică a internetului în fiecare țară, a existat o variație mai mare între utilizatorii adulți. În medie, diferența dintre ponderea tinerilor și a adulților care folosesc zilnic internetul în Uniunea Europeană a fost de 12 puncte procentuale (pp). În Țările de Jos, Suedia, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Belgia și Luxemburg, acest decalaj nu a depășit 7 pp.

Alte țări UE au raportat cote mari de utilizare zilnică a internetului în rândul tinerilor, dar un decalaj considerabil mai mare față de adulți sunt Croația și Grecia (21 pp), Portugalia și Bulgaria (ambele 19 pp), și Polonia și România (ambele 18 pp).

Conform datelor Eurostat, în 2022, 84% dintre tineri au folosit internetul pentru rețelele de socializare, iar unele dintre celelalte utilizări au fost citirea știrilor online (68%) și internet banking (64%).

Citește și
ChatGPT
Vreți să învățați să stăpâniți Inteligența Artificială? Sunt cursuri gratuite pe internet pentru ChatGPT sau alte aplicații

Din cauza pandemiei de COVID-19, majoritatea activităților online au înregistrat creșteri, iar utilizarea internetului pentru cursuri online a sărit de la 13% în 2019 la 35% în 2021.

Cu toate acestea, anul trecut, acest procent a scăzut la 28% (-7 pp), dar este încă mult mai mare decât în ​​2019.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult