Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un celebru chirurg din Capitală, „săltat” pentru luare de mită chiar din sala de operație. Câți euro avea în buzunare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un cunoscut chirurg din Capitală a fost ridicat de autoritati dimineață chiar din sala de operații.  

Polițiștii și procurorii l-au prins în timp ce lua mită de la un pacient care avea nevoie de o intervenție minim invazivă, decontată în spitalele de stat.

Specialist în chirurgie generală, Marian Deaconu a fost prins în timp ce primea de la un bărbat din Buftea suma de 500 de lei. Flagrantul a avut loc chiar în sala de operații a spitalului Colentina din București, lângă biroul medicului. Iar banii ar fi reprezentat mita cerută pentru îndepărtarea unei alunițe - intervenție decontată, de altfel, într-un spital de stat.

Se pare că același bărbat care l-ar fi denunțat pe medicul chirurg i-ar mai fi dat acestuia mită de două ori în trecut.

Anchetatorii au descoperit în buzunarul medicului o altă sumă importantă, aproximativ 400 de euro, bani pe care i-ar fi primit în aceeași dimineață de la o pacientă.

Citește și
DNA
Un manager de spital din București primea mită, număra banii și distrugea plicurile. DNA l-a plasat sub control judiciar

Anchetatorii au stabilit că acest chirurg, destul de cunoscut în Capitală, obișnuia să ia bani de la pacienții săi pentru operații minim invazive, motiv pentru care acum este cercetat pentru luare de mită în formă continuată.

A fost dus la audieri cu mandat de aducere. În legătură cu acest incident, administrația spitalelor din Capitală nu a comentat punctual cazul, dar a condamnat luarea de mită și a transmis că se află la dispoziția autorităților în legătură cu acest incident.

„Din păcate, corupția este încă un fenomen răspândit în societate și nu ocolește nici sistemul sanitar”, a transmis Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București într-un punct de vedere pentru Știrile PRO TV.

Salariile medicilor și asistenților au fost majorate chiar anul acesta după ce sindicatele din domeniul sanitar au amenințat cu greva generală. Astfel, dacă efectuează și gărzi, salariul unui medic primar chirurg poate ajunge lunar la peste 3.000 de euro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult