Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Judecătorii CCR vor da mai repede un verdict în privința unei sesizări a lui Iohannis

Curtea Constituțională a decis marți să devanseze termenul de judecată pentru modificările aduse de Parlament legilor electorale, referitor la organizarea unui referendum.

 

Astfel, potrivit unui comunicat al CCR, judecătorii au dispus preschimbarea termenului de judecată ”de la data de 6 martie 2019 la data de 27 februarie 2019”.

Sesizarea la CCR a fost formulată de președintele Klaus Iohannis, în legătură cu o lege adoptată de Parlament care interzice organizarea oricărui tip de referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.

În sesizare, Iohannis subliniază faptul că Art. 90 din Constituție prevede că ”președintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-și exprime, prin referendum, voința cu privire la probleme de interes național.”

Comunicatul Curții Constituționale:

Citește și
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a sesizat la Curtea Constituțională modificarea Legii Referendumului

”Văzând sesizarea de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea și completarea unor acte normative în materie electorală, formulată de Președintele României, Plenul Curții Constituționale, în ziua de 12 februarie 2019, a luat în discuție preschimbarea termenului de judecată în această cauză, stabilit pentru data de 6 martie 2019, întrucât s-a constatat că, în temeiul art.50 teza a doua din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, este necesară luarea unor măsuri pentru buna desfășurare a activității Curții.

Plenul Curții Constituționale, în temeiul art. 230 din Codul de procedură civilă coroborat cu art.14 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, a dispus preschimbarea termenului de judecată de la data de 6 martie 2019 la data de 27 februarie 2019, dată care se va comunica Președintelui României, președinților celor două Camere ale Parlamentului și Guvernului.”

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult