Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Localităţile din România care ar putea avea Internet wireless gratuit cu bani de la UE

Your browser doesn't support HTML5 video.

Comisia Europeană oferă 120 de milioane de euro pentru ca oamenii să aibă aces gratuit la Internet în spaţii publice, prin iniţiativa WiFi4EU.

Primăriile interesate din întreaga Uniune Europeană sunt invitate să se înregistreze pe portalul online wifi4EU. Astfel, vor putea obţine bani pentru instalarea unor puncte de acces public şi gratuit la Internet wireless în parcuri, spitale, muzee, pieţe şi biblioteci. 

Uniunea Europeană va plăti echipamentele şi costurile de instalare, iar instituţiile vor plăti abonamentul de Internet şi mentenanţa. Pentru fiecare comunitate, va fi oferit un cupon valoric, pe baza principiului „primul venit, primul servit”. Acesta va acoperi costul proiectului în proporţie de până la 100%.

Peste 10.000 de municipalităţi din UE s-au înscris deja, mult peste limita anunţată iniţial, de 8.000. Procedura este una simplă: primăriile trebuie să completeze un formular, iar Comisia Europeană le oferă un voucher în valoare de 15.000 de euro, bani cu care cumpără echipamentul necesar pentru instalarea Internetului wireless.

În România, sunt 3.000 de localităţi eligibile pentru acest proiect. Iniţial s-au înscris doar Jucu, Bolintin Vale, Slatina şi Dudeştii Noi, dar între timp numărul primăriilor interesate a crescut simţitor, pe listă apărând inclusiv oraşe ca Piteşti, Bacău, Oradea sau Botoşani. LISTA COMPLETĂ POATE FI CONSULTATĂ AICI.

Citește și
ilikeit, internet, umor, site-uri
iLikeIT. Ponturi despre resurse de umor de pe internet

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult