Localităţile din România care ar putea avea Internet wireless gratuit cu bani de la UE


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 06 Aprilie 2018 18:32
Categorie: Smart things

Comisia Europeană oferă 120 de milioane de euro pentru ca oamenii să aibă aces gratuit la Internet în spaţii publice, prin iniţiativa WiFi4EU.

Primăriile interesate din întreaga Uniune Europeană sunt invitate să se înregistreze pe portalul online wifi4EU. Astfel, vor putea obţine bani pentru instalarea unor puncte de acces public şi gratuit la Internet wireless în parcuri, spitale, muzee, pieţe şi biblioteci. 

Uniunea Europeană va plăti echipamentele şi costurile de instalare, iar instituţiile vor plăti abonamentul de Internet şi mentenanţa. Pentru fiecare comunitate, va fi oferit un cupon valoric, pe baza principiului „primul venit, primul servit”. Acesta va acoperi costul proiectului în proporţie de până la 100%.

Peste 10.000 de municipalităţi din UE s-au înscris deja, mult peste limita anunţată iniţial, de 8.000. Procedura este una simplă: primăriile trebuie să completeze un formular, iar Comisia Europeană le oferă un voucher în valoare de 15.000 de euro, bani cu care cumpără echipamentul necesar pentru instalarea Internetului wireless.

În România, sunt 3.000 de localităţi eligibile pentru acest proiect. Iniţial s-au înscris doar Jucu, Bolintin Vale, Slatina şi Dudeştii Noi, dar între timp numărul primăriilor interesate a crescut simţitor, pe listă apărând inclusiv oraşe ca Piteşti, Bacău, Oradea sau Botoşani. LISTA COMPLETĂ POATE FI CONSULTATĂ AICI.

Se distrează, dar fac și bani. Succesul uriaș pe care îl au vloggerii români pe internet
iLikeIT. Ponturi despre resurse de umor de pe internet
Cele mai simple metode prin care vă puteți proteja datele pe internet