Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Durerile articulare apar odată cu îmbătrânirea fiziologică. Cum le tratăm

Modificările fiziologice apar odată cu trecerea anilor. Apar durerile musculare și de articulații, debitul cardiac scade, tensiunea arterială crește și se dezvoltă arterioscleroza.

De asemenea, masa corporală scade odată cu vârsta și duce la atrofia celulelor musculare. Aceste modificări combinate cu pierderea masei musculare afectează locomoția persoanelor vârstnice.

Odată cu îmbătrânirea au loc schimbări și în medicația unei persoane. Pentru că metabolismul este îmbătrânit, răspunsul organismului la medicamentele utilizate în mod obișnuit nu mai este același, fiind necesare doze mai mari.

Durerile articulare

Cum se manifestă durerile articulare? Odată ce îmbătrânim vom sesiza că nu ne mai mișcăm la fel din cauza rigidității de la nivelul articulațiilor. Încep să ne doară genunchii, șoldurile, chiar și încheieturile mâinilor. Cele mai frecvente, însă, sunt durerile articulare de genunchi.

Din cauza inflamației, deseori se acumulează lichid seros în articulații și se formează un edem. Alte manifestări pentru dureri articulare pot fi amorțeala, furnicăturile, rigiditatea și diminuarea flexibilității mișcării.

În cazul unor afecțiuni cornice, de exemplu artroza, se poate deteriora învelișul protector de pe articulații, care se umflă, devin rigide și dureroase.

Tratament

Durerile articulare pot fi ameliorate prin diferite metode:

1. Evitați mișcările care vă provoacă dureri.

2. Folosiți gheață pentru articulațiile dureroase, timp de 15-20 de minute în fiecare zi.

3. Dacă suferiți de dureri musculo-scheletale cronice, aplicațiile calde vă pot ajuta.

4. Evitați masajul.

5. Adoptați o alimentație sănătoasă și încercați să vă mențineți o greutate corporală sănătoasă.

6. Faceți mișcare în mod regulat. Adaptați exercițiile fizice la nevoile și condiția voastră.

7. În cazul unui traumatism ușor în apropierea articulațiilor, administrați-vă un antiinflamator topic, cu eliberare continuă de ibuprofen sau diclofenac timp de 24 de ore.

8. Dacă durerile articulare sunt însoțite de umflături, înroșire, sensibilitate sau încălzire în zona articulației, consultați medicul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult