Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zi perfectă de iarnă la munte. Turiștii au schiat încă de la primele ore ale dimineții

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost o zi perfectă la munte pentru cei care s-au încumetat să urce pe crestele înzăpezite. La cota 2.000 din Sinaia, s-a schiat încă de la primele ore ale dimineții. Peisajul a fost, de asemenea, la înălțime, spun turiștii.

Pârtiile din Sinaia au fost pline ieri. Turiștii s-au bucurat de zăpada perfectă pentru schi și n-au avut timp de prea multe pauze. S-au distrat de la mic la mare. Maria și Katerina, turiste: Vremea superbă, sperăm să mai țină zăpada.

Reporter: Cum sunt pârtiile?

Maria și Katerina, turiste: Bune, dimineață erau un pic cam înghetațe, dar acum e mai bine. Un bărbat din Sfântu Gheorghe are 75 de ani. De 15, aleargă zilnic, cel puțin o oră. Iar cand e zăpadă, de câte ori are ocazia, schiază. Augustin Covaciu, schior: „Lumea nu crede chestia asta, știți. Oamenii nu cred că au altă șansă decât să antreneze fizicul, să îl consolideze și să îl pregătească să reziste la toate greutățile aste prin care trecem noi în viață.” Printre schiorii cu experiență, au fost și mulți începători. Georgiana Ghiță, turistă: „E o senzație de adrenalină combinată cu suspans, puțină teamă că sunt la început și e teama să nu pic, să nu intru în altcineva, dar e foarte foarte fain, recomand.” Turist din Israel: „Am schiat cu un instructor pentru câteva ore. Este frumos. De fapt, a fost frumos, e cam ceață acum aici, dar e ok. Suntem în Romania de 3 zile, dar o să mai stăm.” Dacă ploaia nu le va strica planurile administratorilor de pârtii, domeniul schiabil din Sinaia va fi deschis toată luna martie. În schimb, la Busteni sau Azuga, zapada s-a cam topit deja.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult