Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un șofer beat care a produs un accident în Iași a mai băut două beri la fața locului, până la sosirea poliției

Un șofer din Iași a fost pedepsit cu zile-amendă după ce a comis beat fiind un accident, iar până la sosirea polițiștilor s-a dus să-și mai cumpere două beri, pe care le-a băut la fața locului.

Un bărbat din Iași a fost condamnat după aproape 5 ani de la comiterea unui accident rutier, în septembrie 2016, iar judecătorii au dat dovadă de clemență, deși șoferul abia se ținea pe picioare atunci când a avut loc incidentul și a continuat să bea alcool și până la sosirea polițiștilor, scrie Ziarul de Iași.

Bărbatul se afla la volanul unui Mercedes, iar la un moment dat a intrat într-un Fiat Punto care circula regulamentar, proiectându-l într-o autoblindată.

Polițiștii din Miroslava chemați la fața locului au sesizat că șoferul vinovat emana halenă etilică, iar la testarea cu etilotestul au găsit o alcoolemie de 1,24 la mie în aerul expirat, care avea să se dovedească una de 2,7 la mie în sânge.

Mai mult, șoferul autoblindatei a declarat că șoferul a coborât din mașină clătinându-se, ”având privirea tulbure şi spunând că se duce să mai bea o bere“.

Citește și
accident
Video. Explicaţiile unui martor beat la un accident din Iaşi: "O persoană fizică, umană, taximetrist"

 

S-a dus să-și ia bere, s-a întors și a băut-o până la venirea polițiștilor

 

Ceea ce a și făcut: s-a dus liniștit și și-a cumpărat două doze de bere, s-a întors la locul accidentului și le-a băut tacticos până la sosirea polițiștilor.

Ulterior, bărbatul a negat că ar fi condus beat, spunând că nu băuse nimic în acea zi, ci cu o seară înainte, când ar fi consumat bere și trei litri de vin.

În cele din urmă, a recunoscut în fața judecătorilor că era beat când a produs accidentul.

Magistrații au ținut cont de faptul că bărbatul nu avea antecedente penale și a reușit să se angajeze după accident în Marea Britanie, dar și de perioada foarte lungă de timp scursă de comiterea accidentului, astfel încât l-au condamnat zilele trecute la 200 de zile-amendă, a câte 40 de lei, precum și interzicerea de a mai conduce timp de 4 ani.

Procurorii au declarat apel împotriva sentinţei, procesul urmând să fie reluat la sfârşitul lunii octombrie la Tribunalul Iași.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult