Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un român a rămas fără mașină în Germania, la doua zile după ce a făcut ITP-ul în România. Descoperirea șocantă a polițiștilor

O camionetă de remorcare condusă de un român, a fost scoasă din funcțiune de poliția germană. Mașinia obținuse ITP-ul de două zile.  

Miercuri, 24 aprilie,  camionul-platformă al românului a intrat în atenția autorităților pe drumul federal B47, lângă Michelstadt. Vehiculul era încărcat cu un camion de mici dimensiuni și partea din spate lovea asfaltul când erau denivelări pe drum.

Șoferul, în vârstă de 21 de ani, dorea să călătorească aproximativ 1.200 de kilometri până în România, dar greutatea mașinii era de 5.620 de kilograme, când maximul permis era de doar 3.500 de kilograme.

„Supraîncărcarea a fost, prin urmare, de peste 60 la sută. De asemenea, poliția a găsit o greșeală în ceea ce privește asigurarea încărcăturii”, se arată pe site-ul poliției federale.

În plus, existau indicii concrete privind nenumărate defecțiuni tehnice grave ale mașinii, aproape „40”, mai precizează sura citată.

Citește și
migranti tir
Un şofer român este cercetat penal după ce a încercat să iasă din țară. Ce ascundea în TIR-ul cu care se îndrepta spre Italia

După o oră și jumătate, un expert a anulat ITP-ul camionetei din cauza numărului mare de defecte și a clasificat vehiculul ca fiind „nesigur pentru conducere”. Vehiculul trecuse de inspecția tehnică generală în România, cu două zile înainte de inspecția din Odenwald.

Ofițerii de aplicare a legii au fost nevoiți să interzică vehiculului să își continue călătoria. Șoferul și proprietarul au fost nevoiți să plătească un depozit de garanție de patru cifre pentru a garanta procedurile de amendă în curs. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult