Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un oraş din România s-a întors în timp. Sunt zile încărcate de atmosferă medievală, cu cavaleri şi domniţe

Your browser doesn't support HTML5 video.

Timișoara a îmbrăcat, în acest weekend, straie medievale. Cavaleri, soldați, domnițe și meșteșugari au umplut centrul orașului de pe Bega. Până duminică seara, acolo este în toi Festivalul Medieval.

Festivalul Medieval a devenit o tradiție la Timișoara. Iar zilele acestea, Parcul Castelului Huniade din centrul orașului s-a transformat într-o lume de poveste. Atelierele meșteșugărești sau concursurile au fost doar câteva dintre atracții.

Vizitatorii au fost curioși să vadă cum trăiau oamenii în acele vremuri.

Vizitatoare: "În inima Timișoarei să vezi așa ceva, e chiar foarte plăcut. Ceea ce vedem noi aici e romantic, ceea ce a fost atunci e mai puțin plăcut pentru noi. Totuși, confortul zilnic, cruzimea, am citit mult despre era asta miedievală".

Cei mici au avut parte de o altfel de lecție de istorie.

Citește și
timisoara rau
Dubla crimă de la Timişoara. Arma cu care cei doi bătrâni au fost uciși, căutată în râul Bega

Vizitatoare: "E foarte interesant, mai ales pentru copii și chiar și pentru noi. Educativ... Ne uitam cum se ascut unelte, am văzut cum trag cu arcul, ar vrea și el dar nu poate că e prea mic".

Vizitatoare: "Ne-am transpus în timp. Da, ne place să le arătăm ce, cum. Mai bine văd decât să le citesc".

Reporter: "Ce-ți place cel mai mult aici?".

Copil: "Focul și cănile de cal și de oaie".

Evenimentul a ajuns la cea de-a V-a ediție - una specială - având în vedere că Timişoara este anul acesta Capitală Culturală Europeană.

Tibor Lovasz, coordonator festival medieval: "Încercăm să readucem la viață timpuri de mult apuse. Puteți să observați tabere care fac reconstituire istorică despre cum era viața în secolul aș IX-lea și din secolul al IX-lea până în secolul al XVI-lea. Adică, avem negustori din nord care au monetărie cu ei de exemplu, au lupători, puteți să observați garda".

Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu un concert cu muzică medievală. Festivalul continuă însă și duminică.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult