Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat a „întinerit cu 10 ani” după ce a petrecut 93 de zile pe fundul Atlanticului | FOTO

Un bărbat a petrecut 93 de zile într-o capsulă compactă scufundată în Oceanul Atlantic. După această experiență, el spune că s-a simțit „mai tânăr cu 10 ani”.  

Ofițerul de marină în retragere Joseph Dituri a trăit într-o capsulă compactă în adâncurile Oceanului Atlantic timp de 93 de zile. Extraordinara sa realizare nu a fost doar o aventură, ci și un studiu revoluționar despre efectele vieții subacvatice într-un mediu presurizat asupra corpului uman.

Bărbatul a ieșit din capsula sa de 100 de metri pătrați cu rezultate extraordinare. Nu numai că a doborât recordul mondial, care era de 73 de zile, dar spune și că a ieșit din capsulă cu 10 ani mai tânăr. După ce a revenit pe uscat, evaluările medicale au arătat că capsulele de ADN de la capetele cromozomilor care se micșorează de obicei odată cu vârsta, erau cu 20% mai lungi decât înainte de scufundare. Numărul de celule stem crescuse, de asemenea, vertiginos, iar parametrii generali ai sănătății sale suferiseră o transformare remarcabilă.

Dituri a înregistrat o îmbunătățire semnificativă a calității somnului. Nivelul colesterolului său a scăzut cu 72 de puncte. Aceste transformări au fost atribuite presiunii subacvatice, despre care se știe că are numeroase efecte pozitive asupra organismului.

Cercetările lui Dituri i-au permis să vadă cum reacționează corpul uman la medii presurizate pentru o perioadă mai lungă de timp.

„Aveți nevoie de unul dintre aceste locuri care este izolat de activitatea exterioară. Trimiteți oamenii aici pentru o vacanță de două săptămâni, să se relaxeze și să poată experimenta beneficiile medicinei hiperbarice", a spus el pentru Daily Mail.

În toată această perioadă el a făcut sport timp de o oră, cinci zile pe săptămână. Acesta a reușit astfel să își mențină masa musculară. Bărbatul a observat, de asemenea, îmbunătățiri semnificative ale metabolismului său.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult