Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Târg de bucate tradiționale la Baia Mare. Vizitatorii, așteptați cu mâncare făcută de gospodinele din zonă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Românii veniți acasă de peste hotare sunt așteptați, în acest weekend, cu mâncare tradițională în Baia Mare. Târgul „Dorul pâinii de acasă” a atras mulți vizitatori la Muzeul Satului, mai ales că preparatele au fost făcute de gospodinele din zonă.

Îmbrăcate în haine populare, gospodinele din Maramureș au venit ieri la târgul organizat la muzeu cu tot ce este mai bun. Nu au lipsit gogoșile, plăcintele cu mere, ori pâinea proaspătă, coaptă în frunze de varză.

Măriuca Verdeș, localnică: „Înainte nu erau tăvi și femeile erau inventive, foloseau ce aveau prin case pentru că soarta le-a făcut să caute soluții”.

Produsele tradiționale i-au atras pe cei plecați în străinătate și care sunt acum în vacanță pe meleagurile natale

Cristina Chenevev, participantă la târg: „Acasă, ca întotdeauna, e plăcut și bine, dar acum acasă e în Franța de o mulțime de ani, dar în fiecare an venim”.

Citește și
targ mancare
Târg de mâncare tradițională la Iași. Brânza și salatele au fost printre cele mai cumpărate produse

Participant: „E foarte frumos, îmi place viața la țară, tradițiile, hainele tradiționale, mâncarea... și totul e foarte curat, felicitări”.

Vizitatorii au învățat și meșteșugul românesc. De exemplu, copiii au fost invitați să descopere tainele gătitului. Și produsele lucrate manual au atras mulți curioși.

Gabriela Filip, muzeograf: „Ne-am dori să întâmpinăm românii care se întorc acasă în satele Maramureșului cu bucate din cele mai tradiționale. Mi-am dorit ca aceștia să-și aduca aminte de pâinea copată odinioară în cuptor, de tot ce făceau ei în copilărie și de acasă”.

Târgul „Dorul pâinii de acasă” se încheie duminică cu un concert de pricesne.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult