Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România, destinația favorită a ucrainenilor care fug de încorporare. Suma uriașă pe care o plătesc pentru a ajunge aici

România și Republica Moldova sunt destinațiile favorite ale ucrainenilor care fug de încorporare, spun oficialii de la Kiev, potrivit cărora 515 grupări criminale care treceau bărbați peste graniță au fost destructurate până acum.  

Cei mai mulți ucraineni care fug de încorporare și război vin în România sau aleg Republica Moldova, foarte rar optând pentru Ungaria sau Slovacia, scrie Obiectiv de Suceava, care citează publicația ucraineană Slidstvo.Info.

Potrivit lui Andrii Demcenco, purtător de cuvânt al Serviciului de Frontieră de Stat, 515 grupări criminale, cu un total de 1.500 de persoane, au fost prinse până acum în timp ce treceau bărbați ucraineni în România și Moldova.

”Fugarii plătesc infractorii pentru asta și chiar destul de mult. De regulă, aceste sume variază între 3.000 și 12.000 de dolari, dar există cazuri în care reprezentanții grupărilor criminale sunt plătiți și mai mult”, a declarat Demcenco pentru sursa citată.

Ghizii sunt uneori minori și își fac reclamă mai ales pe Telegram

Autoritățile de frontieră nu știu însă să spună câți ucraineni au fugit astfel din țară. Spun doar că ”în ultimii 3 ani, cei mai mulți ucraineni au încercat să treacă ilegal granița cu Republica Moldova și cu România. Mai rar în Ungaria și Slovacia”.

Citește și
soldati, Ucraina
Comandanții Ucrainei se plâng de pregătirea slabă a recruților: ”Unii nu vor să tragă. Văd inamicul, dar nu deschid focul!”

Grupările criminale acuzate de transfer ilegal de persoane peste graniță sunt conduse, de regulă, de persoane aflate în străinătate. Ghizii își fac reclamă pe rețeaua Telegram, iar printre aceștia se află inclusiv minori.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult