Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Robi, bucătarul-robot care prepară paste și salate în trei minute. Știe să gătească 100 de rețete

Your browser doesn't support HTML5 video.

Disperat că nu găsea oameni să angajeze în bucătăria hotelului său, un german a contractat serviciile unui robot. „Robi”, căci așa îl cheamă pe bucătarul-robot, prepară în trei minute paste, salate și alte feluri simple de mâncare.

Clienții îi pot da indicații legate de ingrediente sau modul de gătire prin intermediul unei tablete.

Robotul Robi lucrează de două săptămâni la bucătărie și „știe” să prepare 100 de rețete.

Roboții care pregătesc feluri de mâncare simple sunt visul oricărui maestru bucătar, crede proprietarul hotelului, care l-a cumpărat pe Robi pentru 250 de mii de euro.

Niels Battenfeld, bucătar și proprietar de hotel: „Eu unul nu m-am făcut bucătar ca să pregătesc spagheti bolognese de 250 de ori pe zi. M-am făcut bucătar să mă asigur că oamenii au mâncare de calitate în farfurie”.

Robi are două brațe, cinci oale pentru gătit și 24 de vase pentru depozitare - suficient pentru a prepara 150 de porții de mâncare pe zi. Robotul este alimentat cu ingredientele necesare de trei ori pe săptămână.

Citește și
robot, NASA
NASA vrea să trimită un obiect cu o formă foarte ciudată pe una dintre lunile planetei Saturn

Niels Battenfeld, hotelier și bucătar: „Îl umplem pe Robi al nostru cu ingrediente proaspete după cum ne indică sistemul și în funcție de meniul pe care îl stablim. Acum punem paste gătite în prealabil și legume proaspete”.

Comenzile sunt plasate cu ajutorul unei tablete. Clientul selectează felul de mâncare și îi poate da indicații bucătarului...

Niels Battenfeld, hotelier și bucătar: „Alegi ingredientele care îți plac și le scoți pe cele care nu îți plac”.

Preparatele sunt gata în trei minute. Verdictul:

Client: „Mă gândeam că sigur va trebui să-mi asezonez mâncarea, dar totul a fost perfect. Nu i-a lipsit nimic”.

Client: „Legumele din curry au fost delicioase. Sosul e puțin diferit de cel pregătit acasă, dar îți poți da seama ușor de tip de sos e”.

O porție de mâncare pregătită de robotul bucătar costă între 9,5 euro și 13 euro. Robi a ajuns în bucătărie într-un moment în care hotelierul căuta disperat angajați.

Niels Battenfeld, hotelier și bucătar: „Dacă recunoaștem oportunitățile oferite de avansul tehnologiei, ne dăm seama că apar și noi oportunități de angajare. În cele din urmă, un robot nu ia slujba cuiva, ci creează slujbe noi”.

Hotelierul a prins gustul tehnologiei și plănuiește să instaleze pe promenada din oraș un automat de pizza, cu preparate care vor fi gata în patru minute de la plasarea comezii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult