Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Producătorii europeni și-au dat întâlnire în Baia Mare. Preparatele culinare ale polonezilor au fost vedete

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de producători din mai multe colțuri ale Europei au expus, în weekend, în Baia Mare, preparate specifice meleagurilor natale.

Pofticioșii care au ajuns la târg s-au plimbat printre standuri și cu greu au rezistat tentației de a gusta din fiecare fel de mâncare.

Indiferent de limba vorbită, producătorii și clienții s-au înțeles din priviri - pentru că mâncarea i-a unit. La standul celor din Polonia, cârnații și piureurile aromate au fost vedete.

Producător: "Bună! Sunt din Polonia și am venit cu produse din Polonia. Spre exemplu, chipsuri de mere cu scorțișoară. Au un gust fantastic".

Și fructele uscate scăldate în ciocolată au dispărut rapid de pe tarabă.

Citește și
Cursa nebună cu salteaua, pedepsită în Baia Mare. Ce a pățit un individ teribilist
Cursa nebună cu salteaua, pedepsită în Baia Mare. Sancțiunea primită de un teribilist de 21 de ani

Clientă: "Minunate, e interesant. E o diversitate de fructe trase în ciocolată, smochine cu miere, cu ciocolată albă".

Producător: "Suntem din Republica Moldova, suntem producatori de fructe uscate în ciocolată. Avem caise în ciocolată, prunele în ciocolată, smochine".

Cu astfel de ispite culinare, pofticioșii s-au pierdut printre preparate și cu greu au reușit să facă un top al preferințelor.

Producătoare: "Oferim vizitatorilor produse tradiționale din zona județului Maramureș, dar și din zona Moldovei, de unde sunt originară. Avem cornulețe tradiționale cu osânză de porc, smântână fermentată”.

De la târg nu au lipsit lumânările parfumate, produsele din lavandă si cunoscuta palincă din Maramureș.

Producătoare: "Am găsit resturi de lumânări prin casă, le-am topit și în suporturi de lemn improvizate am turnat primele lumânări”.

Producătoare: "Avem produse naturale din lavandă. Astea sunt produsele noastre. 100% naturale, pe care le producem noi".

Evenimentul, botezat "Zilele internaționale ale producătorilor", a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș. Iar responsabilii speră să devină o tradiție.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult