Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prezentare de modă în scaune rulante, la Iași. 13 tineri cu povești de viață tulburătoare au defilat pe podium

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru că frumusețea are diferite ipostaze, mai mulți tineri au defilat pe un podium, la Iași, în scaune rulante.

Viața li s-a schimbat brusc în urma unor accidente sau maladii nedrepte. Dar asta nu le-a răpit bucuria de a trăi și nici puterea de a lupta pentru drepturile lor.

Zâmbitori și în ținute vesele, 13 tineri care se deplasează cu ajutorul unor scaune rulante au defilat pe podiumul amplasat în grădina Palas, din Iași. Au povești de viață cutremuratoare, dar nu s-au lăsat doborâți.

Andreea Lipie: Până acum 8 ani eram un copil normal, însă un accident rutier m-a adus într-o altă realitate a vieții și astfel a trebuit să mă împrietenesc cu fotoliul rulant, însă nu am vrut nicio clipă să renunț în a-mi trăi viața frumos.

Ovidiu Milian: Medicii mi-au dat încă 2 ani de viață, dar sunt 14 de când sunt aici. Mă bucur să fiu la acest eveniment care aduce multă încurajare și motivație pentru comunitatea persoanelor cu dizabilități.

Alivia Petrea: Frumusețea este în noi și nu în aparențe și frumusețea nu are limite. Mai sunt implicata în Miss Wheelchair 2022 sunt reprezentanta României la acest concurs unde vrem să apărăm drepturile femeilor cu dizabilități.

Evenimentul, cunoscut deja publicului sub numele "Atipic beauty", a ajuns la a 33-a ediție în țară și la cea de-a 5-a organizata la Iași.

Magda Coman, organizator: Schimbarea ar trebui sa fie nu doar de la tine, ci și la cei din jur cei care te vor privi altfel. Vă spun asta în propria mea țară, simt pe propria mea piele discriminarea și așa mi-am dorit să lupt prin exemplul meu.

Cristina Nichita, co-organizator: Este un turneu al supraviețuitorilor. Vorbim despre frumusețea dincolo de aparențe, despre drepturile persoanelor cu dizabilități, despre faptul că au nevoie de accesibilitate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult