Preferință bizară la Oktoberfest. De ce berea fără alcool este tot mai consumată la festival. Organizatorii, uimiți
Your browser doesn't support HTML5 video.
Dacă unii spun că o preferă pentru că are mai puține calorii, alții mărturisesc faptul că vor să se bucure de o bere fără să îi doară capul a doua zi.
În condițiile în care interesul pentru berea fără alcool a crescut, după cum arată studiile din ultimii doi ani, producătorii adunați la Oktoberfest au schimbat „planul de acțiune”.
Walter König, director general al Societății de cercetare a hameiului: „Piața băuturilor fără alcool a reprezentat de-a lungul anilor doar 2% sau 3% din întreaga producție de bere din Germania, dar, în ultimii doi-trei ani a înregistrat o creștere mare. Așa că, acum, aproape 10% din întreaga producție germană de bere este deținută de bere fără alcool, iar procentul crește din ce în ce mai mult”.
Cât despre dezbaterea privind gustul licorii, producătorii dau asigurări că au avut grijă de acest aspect atât de important.
Walter König, director general al Societății de cercetare a hameiului: „Berarii știu că dacă reduceți alcoolul sau dacă nu mai ai deloc alcool în bere, calitatea aromei ar putea să scadă. Așa că am început să cultivăm soiuri speciale de hamei care să aducă același gust obișnuit și berii fără alcool”.
Cercetări recente arată că mulți dintre cei care aleg astfel de sortimente fie au renunțat complet la alcool sau, pur și simplu, preferă să bea multă bere, dar nu vor să fie mahmuri a doua zi. Totodată, printre clienți se numără și femei însărcinate sau persoane care au probleme de sănătate.
Tobias Zollo, producator de bere: „Îmi place foarte mult berea fără alcool. Îmi place mai mult berea (cu alcool), dar nu o poți bea toată ziua dacă trebuie să lucrezi sau dacă trebuie să conduci”.
Însă, indiferent de licoarea din halbă, toți se bucură de atmosfera de la Oktoberfest.