Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste 130 de copii și-au testat abilitățile într-un concurs de echitație, în județul Alba

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste 130 de tineri călăreți, din mai multe județe, și-au demonstrat măiestria într-o competiție din Alba, ce le-a testat abilitățile în manej.

Timp de două zile, copiii au arătat că acest sport nobil te ajută să te dezvolți armonios, să ai încredere în tine și să fii mult mai sociabil.

Sportul nobil i-a fermecat pe spectatori, care au aplaudat fiecare mișcare a călăreților.

Competiția s-a ținut la Leorinț, în Alba, și a reunit peste o sută de participanți și 31 de cai, care s-au întrecut în mai multe probe în manej. Maria a urcat în șa pentru prima dată la vârsta de un an și jumătate, iar acum reușește cu măiestrie să strunească calul. Când intră în manej e de neoprit.

Maria, concurentă Cluj Napoca: „Se crează o legătură pe care eu nu pot să o descriu în cuvinte. Mă simt parcă zbor”.

Citește și
Câine
Târg de adopţii de animale organizat la un centru de echitaţie, în Capitală. „Nu vă cerem decât să-i iubiţi”

O concurentă de 13 ani a descoperit echitația în urmă cu doi ani. De atunci e nelipsită de la antrenamente și de la concursurile pentru care se pregătește temeinic.

Maria Tocănel, concurentă: „Când sunt în șa simt că mă depărtez de toate chestiile, sunt foarte fericită, mă relaxez, e un sentiment de nedescris”.

Și ceilalți copii au parcurs cu multă eleganță și mult curaj exercițiile din concurs. Elementele de gimnastică pe cal realizate de cele mai mici concurente au fost aplaudate de spectatori.

Csilla Balogh, organizator concurs: „Echitație înseamnă în primul rând dragoste față de cai, înseamnă socializare, prietenie, echilibru, decizii corecte, reguli”.

La final, copiii au fost recompensați pentru curajul și bucuria de a călări. În ultimii ani, cererea pentru echitație a crescut cu peste 40%.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult