Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Orașul Bistrița, finalist la premiile europene ale „orașului verde”. Cu cine concurează

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bistrița se numără printre finalistele selectate pentru premiile europene ale „orașului verde”, alături de două așezări din Danemarca și Slovenia.

Orășelul ar putea câștiga, în octombrie, titlul „Green Leaf”, care recunoaște eforturile autorităților locale de protejare a mediului.

Ca să fie selectată printre orășelele verzi finaliste, Bistrița a îndeplinit mai multe criterii: combaterea poluării aerului, promovarea mobilității curate, reducerea consumului de energie în clădiri, ecologizarea spațiilor urbane și abordarea diferită a gestionării deșeurilor. Orășelul din România are autobuze electrice, piste de biciclete în construcție, pubele de gunoi moderne și, pe alocuri, iluminat inteligent.

Ioan Turc, primar oraș Bistrița: „Nominalizarea reprezintă un mare atuu pentru administrație, pentru a continua pe linia proiectelor începute, am atras atenția într un mod cât se poate de bun, de onorabil." Radu Rus, manager proiect: „Personalul nostru a realizat o analiză a situației existente, cum stăm, niște acțiuni, măsuri, activități, pe care noi le propunem în a le realiza pentru atragerea juriului către noi" Localnic: „S-au făcut multe în privința amenajării orașului”

Reporter: Vă place cum arată?

Citește și
hot bistrita
Hoț din Bistrița, căutat de poliție după ce a spart o casă și a furat bani, un laptop și o teză de doctorat

Localnic: „Îmi place, dar s-ar putea și mai mult" „Îngrijirea spațiilor verzi se face mai bine, mai ordonat, nu se mai taie copaci aiurea" spune altcineva. Activiștii de mediu spun însă că orașul mai are de lucru până să fie premiant la o categorie de mediu.

Marius Bălan, activist mediu: „Legea 24 obliga municipiile de rang zero și unu să finalizeze cadastrul verde, legea 24, spații verzi, suntem departe de a fi finalizată acestă lucrare importantă. Aș fi mândru după ce aș vedea reamenajarea orașului, a celor 450 de străzi cu adevărat verzi, completate cu arbori de aliniament." Premiul „Green Leaf 2024” pentru orășele verzi se acordă celor cu până la o sută de mii de locuitori și este o recunoaștere a eforturilor durabile făcute de autoritățile locale. Bistrița concurează pentru titlul ce va fi acordat în octombrie cu orășelele Elsinore din Danemarca și Velenje din Slovenia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult