Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O șefă dintr-o companie de telefonie a scos date despre convorbirile unei cliente. Fiica ei le ceruse pentru un prieten gelos

Your browser doesn't support HTML5 video.

O anchetă a Direcției Naționale Anticorupție scoate la iveală cât de ușor pot fi accesate și divulgate secretele.  

O șefă dintr-o mare companie de telefonie mobilă nu doar că a scotocit în istoricul convorbirilor telefonice purtate de o clientă, dar le-a și divulgat iubitului acesteia, care încerca să afle astfel dacă este înșelat.

Ilegalitățile au fost descoperite întâmplător, într-un alt caz scandalos de corupție. Angajata companiei și-a recunoscut fapta pentru a scăpa de detenție.

Procurorii anticorupție investigau trei polițiste locale din Sectorul 1 pentru luare de mită când au descoperit că una dintre suspecte i-ar fi cerut mamei sale să comită o ilegalitate pentru a-și ajuta un prieten gelos.

Agenta îi promisese bărbatului că va afla cu cine vorbește la telefon iubita lui și dacă îl înșeală. Iar informațiile ar fi fost obținute de mama acesteia, care avea o funcție de conducere la una dintre cele mai mari companii de telefonie mobilă din România.

Citește și
Prinţul Harry îşi sărbătoreşte ziua de naştere în Germania
Prinţul Harry a obţinut despăgubiri în procesul intentat unor tabloide pentru interceptări telefonice ilegale
DISCUȚII DESPRE ACCES ILEGAL LA SISTEM

”AVRAM MARINA-ROXANA: Să înnebunesc dacă te mint, măcar să vedem o combinație, să nu murim proști(...). M. F. Păi și poți să faci…adică să afli…ce să afli, conversațiile? Sau care? Cum? AVRAM MARINA-ROXANA: Îhâm. Și cu cine vorbește la telefon. Pot…”.

Sursa: DNA

Discuțiile dintre cele două, mamă și fiică, au intrat în posesia procurorilor la perchezițiile informatice. Anchetatorii au primit astfel informații despre convorbiri telefonice pe care nu putea să le acceseze nimeni și care nu puteau fi divulgate, dar care au fost folosite în interes personal, fără știrea și acordul femeii spionate.

DISCUȚII DESPRE ACCES ILEGAL LA SISTEM

”INTERLOCUTOARE: A, a vorbit azi-dimineață la 8, uite 3-4 minute pe net…25 de minute. AVRAM MARINA-ROXANA: Da. INTERLOCUTOARE: Bine, hai că ți le pun pe astea. AVRAM MARINA-ROXANA: Bine. INTERLOCUTOARE: Îți pun, fii atent că este….este data când a format, ora”.

Sursa: DNA

Angajata care a interceptat convorbirile nu va face nicio zi de închisoare 

Oficialii companiei de telefonie susțin că au fost luați prin surprindere de comportamentul angajatei și vor încerca să afle cum a fost posibil să acceseze o bază de date aparent nepublică.

Livia Săplăcan, purtător de cuvânt al DNA: ”Inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, respectiv acces ilegal la un sistem informatic și divulgarea informațiilor secret de serviciu, a acceptat încadrarea juridică și a fost de acord cu felul și cuantumul pedepsei, respectiv 5 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de doi ani”.

Prin acordul de recunoaștere a vinovăției, mama polițistei locale și-a asumat obligația de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunității. În plus, nu va mai lucra în compania de telefonie mobilă.

Acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de inculpată cu procurorii DNA va trebui însă validat de Tribunalul București. Iar judecătorii acestei instanțe sunt singurii care vor trebui să stabilească fără echivoc dacă pedeapsa negociată este una corectă, sau, dacă nu cumva, este totuși una mult prea blândă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult