Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O fetiță și-a mestecat și mâncat părul timp de 5 ani, iar medicii i-au scos din stomac ceva oribil. FOTO

O fetiță de 7 ani care și-a mestecat și mâncat părul timp de 5 ani a ajuns cu dureri la spital, unde medicii i-au scos din stomac un ghem de păr lung de peste 15 centimetri.  

Unei fetițe de 7 ani din Marea Britanie a trebuit să i se scoată un ghem uriaș de păr din stomac, după o operație de cinci ore, scrie BBC.

Mia a fost transportată de urgență la spitalul din Newcastle în martie, cu dureri de stomac și rău. Medicii au găsit în ea un ghem de păr lung de peste 15 centimetri, care ocupa 80% din intestinul ei. Se adunase acolo din cauza faptului că Mia și-a mestecat și mâncat părul timp de cinci ani.

Mama copilei, Katherine, a spus că medicii pe care i-a consultat anterior i-au spu să nu-și facă griji cu privire la obiceiul de a mesteca părul fiicei sale.

Citește și
operatie
Chinul prin care trece o femeie care și-a făcut o operație în Turcia. „Chiar și o infecție minoră m-ar putea ucide”

Afecțiunea, cunoscută sub numele de trichofagie sau Sindrom Rapunzel, afectează în principal adolescentele și poate fi cauzată de stres, anxietate sau căutarea unei stări de confort.

Fetița își mânca părul în căutarea unei stări de confort

Mia a spus că își mânca părul pentru că simțea nevoia unei stări de confort, dar mama ei a spus acum că a vedea mingea aceea de păr scoasă din fiica ei a fost „oribil”.

Katherine crede că afecțiunea este mai frecventă decât își dau seama oamenii și dorește ca părinții să o ia mai în serios dacă își găsesc copiii că mestecă părul. „Nu vreau ca nimeni altcineva să experimenteze prin ce am trecut noi ca familie”, a spus ea.

Între timp, Mia s-a întors la școală și și-a revenit complet. „Nu-ți mânca părul”, a spus ea. „S-ar putea să nu fii la fel de norocos ca mine și dacă o faci, îți va provoca multă durere”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult