Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O companie ucraineană a evacuat pe ascuns un Boeing 777 de la Kiev până în România

O companie aeriană privată din Ucraina a evacuat marți pe ascuns un Boeing 777 până în România, de unde a zburat apoi în condiții normale până în Franța.  

Avionul ucrainean Boeing 777-300ER, deținut de compania Skyline Express Airline, a fost evacuat marți dimineață de la Kiev și a ajuns cu bine până în România, de unde a plecat apoi până la destinația sa finală, un aeroport din sudul Franței, scriu cei de la BoardingPass.

Pentru a se feri de tirurile invadatorilor ruși, avionul a zburat până în România la o altitudine foarte mică, de numai 3.000 de metri. Odată intrat în spațiul sigur al României, Boeing-ul s-a ridicat la peste 11.500 de metri și și-a continuat drumul până în sudul Franței.

”Ucrainenii de la Skyline Express Airline au reușit să evacueze din Kiev (Ucraina) un Boeing 777-300ER (UR-AZR). Avionul a zburat la altitudine foarte joasă (~10.000 de picioare) din Kiev până la intrarea în spațiul aerian românesc, iar apoi a urcat la 38.000 de picioare. Destinația avionului ar fi aeroportul Tarbes din sudul Franței”, a scris BoardingPass.

Citește și
pasager aeroport
Un rus a zburat fără pașaport în SUA. A fost prins abia la aterizare: se plimba prin avion și a mâncat ciocolata echipajului
Compania ucraineană a fost înființată anul acesta

Potrivit informațiilor fligtradar24, avionul ucrainean a aterizat la 11.56 la Tarbes Lourdes Pyrenees Airport.

Skyline Express Airline este o companie ucraineană înființată anul acesta, cu sediul în Kiev și 23 de destinații în ofertă. Este fosta Azur Air Ukraine, fondată în 2008.

Boeing 777-300ER este unul dintre cele mai bune avioane comerciale din lume și singurul aparat de acest gen din flota companiei ucrainene.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult